Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Reportage

Häng med på en Business Trip – En resa med internationellt utbyte och nätverkande

Ett internationellt utbyte, nätverkande på toppnivå och en exklusiv inblick i EU-högkvarteret i Bryssel. Det blev verklighet för 28 elever från Thoren Business School Västerås under hösten.

Youth Parlament samlade under ett par dagar 700 skolelever från runtom Europa till EU-parlamentet i Bryssel. Bland dessa återfanns 28 elever från Thoren Business School, som under två fullmatade dagar fick en möjlighet till ett internationellt utbyte och nätverkande av bästa snitt.


– Jag har upplevt den här resan som väldigt inspirerande och lärorik. Bara att komma in i den här atmosfären är ju helt otroligt, man känner sig väldigt vuxen, säger eleven Molly Lindbom.


Det var EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt som stod för inbjudan till resan och hon bjöd TBS-eleverna på en exklusiv inblick i EU-högkvarteret.


– Hon lät oss ju se väldigt många olika delar av verksamheten på Europaparlamentet och vi fick träffa många olika människor. Det var häftigt att eleverna fick se helheten och lärorikt att de fick vara med i skarpa situationer som paneler, debatter och utfrågningar av politiker och att de där inte bara lyssnade utan även fick delta och vara med och ställa frågor, säger Jonatan Engström, lärare i samhällskunskap, historia och entreprenörskap på TBS Västerås, om resan och Anna Maria Corazza Bildts värdskap.

Bild som hör till artikeln
Hösten 2016 startade Thoren Business School Västerås initiativet Change for Freedom (CFF) i samarbete med en flickskola i Bangladesh, Hassandi Bijoynagar Nari Shikkha Niketan, som en del av vårt bidrag till Agenda 2030.
March 5, 2024
av 
Elin Olsson