Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Läs mer om oss

Nyheter &
Reportage

Vad är senaste nytt hos oss?

Läraren berättar

Läraren berättar: Från doktorandvisioner till passionerad lärare

Under sin universitetstid studerade Johan Karlsson fysik och matte på magisternivå och tanken var att doktorera inom ämnet. Men något kändes inte helt rätt. Johan sökte istället ett jobb som fysik- och mattelärare och upptäckte att han stortrivdes. I dag arbetar han som legitimerad lärare på Thoren Business School.
Linn Lundgren
Jul 15, 2024
Nyheter

Bäst i Skolsverige på ungt företagande: Porträtt av en prisad ekonomilärare

Det finns ingen kurs på gymnasiet där eleverna lär sig så mycket inför vuxenlivet, om sig själva och om hur det är att arbeta i team över en längre tid. Det säger Göte Brunasso om UF-kursen. Det här är ett porträtt av den energiske ekonomiläraren som brinner för entreprenörskap.
Redaktionen
Jun 27, 2024
Nyheter

UF-Draknästet: utmaningen som låser upp företagsvärlden

En av Thoren Business Schools metoder för att rusta eleverna inför näringslivet går ut på att ställa dem inför rejäla utmaningar. Här går vi närmare in på draknästet – ett av skolans mest givande eldprov.
Redaktionen
Jun 26, 2024
Nyheter

Bäst i Skolsverige på ungt företagande: Algentreprenörerna är redo att revolutionera

Möt de unga entreprenörerna som kan revolutionera livsmedelsindustrin. Med ett stipendium på 300 000 kronor är de mer än redo att ta sitt UF-företag till nästa nivå. – Vi har spännande saker på gång, säger vd Wilma Ericsson.
Redaktionen
Jul 25, 2024
Nyheter

Bäst i Skolsverige på ungt företagande: Gry och Maja virkade sig till SM

Möt prisade eleverna som går emot fast fashion, skapar hållbart hantverk för alla och vill starta en sygrupp för pensionärer. 
August Gidlund
Jun 20, 2024

Nominerade lärarna: "Så engagerar vi eleverna”

Nio lärare på Thoren Business School i Helsingborg är nominerade till årets upplaga av Lärargalan. Att eleverna röstat fram dem vittnar om lärarnas förmåga att engagera eleverna. Nedan berättar fyra av de nominerade lärarna hur de gör för att lyckas med det.
Linn Lundgren
Jun 19, 2024