To top icon
Nyheter

TBS Malmö och PDL Center Malmö tecknar avtal – nu kan du spela padel i skolan

Thoren Business School Malmö och PDL Center Malmö har inlett ett samarbete för att erbjuda elever på skolan möjlighet att spela den omåttligt populära sporten padel genom Thoren Sports Academy.

Såväl PDL Center som Thoren Business School är nöjda med samarbetet och ser positivt på vad som komma skall.

– Jag tycker att det är jätteroligt att få in ungdomar i en bra idrottsförening på ett billigt och bra sätt genom skolan så att eleverna slipper stå för kostnaden själva. Du har en väldigt låg ingångsnivå, en väldigt stor nöjesfaktor och det är allt fler som spelar. Jag kan definitivt rekommendera ungdomar att börja spela padel, säger Jacob Börjesson på PDL Center Malmö.

De som väljer att gå padelinriktningen på Thoren Business School Malmö får möjlighet att göra detta genom skolans idrottsförening Thoren Sports Academy (TSA). Thoren Sports Academy ingår i det individuella valet och du väljer då kurserna Idrott och hälsa specialisering 1 och 2 (sammanlagt 200 poäng). Genom TSA får du spela padel en gång i veckan – helt kostnadsfritt.

Under padelundervisningen lär du dig olika tekniker, taktiker och strategier. Du får dessutom kunskap kring hur du kan lägga upp en träningsplan och lära dig anpassade övningar som gör dig till en starkare spelare. Inriktningen passar dig som vill lära dig sporten från grunden, men även dig som redan spelar på en högre nivå.

– Oftast hänger studier och Idrott och hälsa ihop – det blir lättare att nå dina mål om du rör dig kontinuerligt. Padel kan alla spela, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren, säger Michael Kjellemar, rektor på Thoren Business School Malmö.

Få vägledning av idrottsläraren Robert Matovski

Robert Matevski är idrottslärare och ansvarig för Thoren Sports Academy på Thoren Business School Malmö. Han ser stora fördelar med det nya samarbetet för skolans elever.

– Det är en fantastisk möjlighet för många ungdomar som egentligen inte är aktiva att genom detta kunna uttrycka glädje och få ett nytt perspektiv på idrott. Jag tycker bara att det är positivt att de kan få en ny utveckling i sitt sätt att vara aktiva. Det är ett positivt samarbete och jag tror att det kan vara väldigt lovande för framtiden, säger han.

Har alla elever möjlighet att spela padel?

– Ja, tanken är att alla ska kunna spela. Det ska inte vara begränsat till vissa elever utan alla ska kunna få testa på och ha samma möjlighet. Elever i årskurs 2 och 3 kommer att spela mest padel, men inom kursen Idrott och hälsa i årskurs 1 kommer vi också att kunna använda PDL Center Malmös anläggning.