Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Nyheter

Möt Affärsgymnasiet Stockholms nya rektor: ”Drivkraften är alltid eleven”

Malin Bragner är en erfaren och tydlig ledare med passion för elevutveckling. Hon känner sig redan hemma på Affärsgymnasiet, och har stakat ut skolans väg framåt.

Bragner har en lång bakgrund inom beteendevetenskap och pedagogik. I drygt ett decennium har hon jobbat på Statens institutionsstyrelse, med behandling, forskning och som rektor åt samhällets mest utsatta ungdomar. Och sedan 2014 har hon varit verksam inom skolvärlden. Nu ser hon fram emot att axla sin nya rektorsroll på Affärsgymnasiet Stockholm.  

– Jag har blivit väl mottagen av nyfikna och drivna elever och av personalgruppen. Jag är imponerad av över personalens arbetsinsats och engagemang, och känner mig redan hemma.  

Hur ser arbetet ut framöver?  

– Vi har arbetat med schemaläggning och tidsplaner, och nu fortsätter vi att satsa på vårt elevhälsoarbete. Här drar jag nytta av min specialpedagog-utbildning som gör mig väl rustad att se och leda elevhälsan. Vi prioriterar detta starkt, exempelvis har vi en förstelärare som specialpedagog, och har infört nya ordningsregler som vi implementerar tillsammans med eleverna.  

– Mina kortsiktiga mål är att lyfta trygghet, studiero och trivsel till 100 %. Men på sikt ser vi stora möjligheter att växa och cementera platsen som det bästa affärsgymnasiet i Stockholm.  

 Hur är du som rektor?  

 

– Målmedveten och tydlig. Jag vill bidra med ett relationellt och förutsägbart ledarskap som stärker arbetet mot våra mål. 

 Hur känns det att se en elev utvecklas?

– Det är den bästa känslan. Drivkraften är alltid eleven. Att se eleverna utvecklas är det som får oss att jobba hårt varje dag, så att vi kan ge dem de bästa möjliga förutsättningarna.

Bild som hör till artikeln
I sommar tar Egil studenten från Thoren Business School Gävle. Redan nu har han erbjudits en heltidsanställning på sin APL-plats Bilbolaget. – Vi vill ha kvar honom i teamet, säger handledaren David Sällman.
March 5, 2024
av 
August Gidlund