To top icon
Nyheter & reportage

Nyheter

Affärsgymnasiet bäst i Sverige på Ung Företagsamhet

Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra. Det är extra glädjande för elever på Affärsgymnasiet. En granskning av resultat från 2012 fram till nu pekar på att dessa skolor är bäst i Sverige då det kommer till Ung Företagsamhet. Med sammanlagt 10 SM-guld och över 200 utmärkelser sticker Affärsgymnasiet ut på flera plan. – Vi tänker entreprenörskap från första skoldagen, säger ekonomiläraren Göte Brunasso.

September 2, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: från elever till pitchmästare

Affärsgymnasiet tar täten i Skåne. Eleverna Ellinor Nilsson och Cajsa Hallin vinner Alumninästet för deras Empty Bottle UF och skickliga pitchteknik. Att bemästra presentationer är en viktig del i skolans arbete för att forma framtidens entreprenörer.

February 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Lyckat besök från spansk partnerskola

Förra veckan fick Affärsgymnasiet Malmö besök av sin katalanska partnerskola. Det var totalt 17 elever och 2 lärare som kom hela vägen från nordöstra Spanien.

February 23, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: 5 av 11 finalister från Affärsgymnasiet

Elever från Affärsgymnasiet belönas för unika idéer och väl genomfört företagande. I organisationen Företagarnas lokala tävling tar de hem nästan hälften av alla nomineringar.

February 21, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: Flera nya finalplatser för Affärsgymnasiet

3 av Värmlands 10 bästa UF-företag kommer från Affärsgymnasiet. Det står nu klart efter att eleverna bakom dessa belönats med eftertraktade regionfinal-platser i kategorien Årets UF-företag.

February 20, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: Affärsgymnasiet tar 58 % av finalplatserna – i tävling för hela regionen

Affärsgymnasiet Örebro kommer ha solklart flest deltagare i årets regionfinal. Nu står det klart att skolan tagit mer än hälften av alla nomineringar.

February 16, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: Affärsgymnasiets elever uppmärksammas för innovativt företagande

Två UF-företag från Affärsgymnasiet har tagit finalplats i en företagstävling för hela Malmö. Genom hållbara konstinnovationer och en tjänst som ökar jämställdheten kring akademiska förutsättningar har eleverna lyckats imponera stort på juryn.

February 13, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Läsprojektet tar fart

Med nystartat Instagram-konto och läsfrämjande elevambassadörer tar projektet Läsfrihet raska steg framåt. – Responsen har varit positiv, och vi har mer på gång, säger ansvarig lärare Sara Iskandarani.

February 7, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

SM-guld och storslam för Affärsgymnasiet – 3 av 6 pallplatser i årets första SM-tävlingar

Elever från Affärsgymnasiet dominerade under årets första SM-tävlingar i Ung Företagsamhet. Guld och hälften av pallplatserna kammades hem till skolan. – Vi är mäkta stolta över våra elever, säger verksamhetschef Catarina Altblom.

February 2, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Gymnasiet växer – “Ännu stoltare över skolan än tidigare”

Över 800 kvadratmeter mer yta än tidigare, uppfräschning av lokalerna och en ännu starkare skolstolthet. Affärsgymnasiet Helsingborgs omlokalisering är en win-win-win.

January 3, 2024
Av
Jesper Råtts
Nyheter

Siffror visar: Affärsgymnasiets examensgrad långt över snittet

Med en examensgrad på 96,5 % förra året slår Affärsgymnasiet Helsingborg rikssnittet på högskoleförberedande program, som ligger på 81,4 %, med hästlängder. – Vi känner oss väldigt stolta, säger skolans rektor Linda Strand.

December 18, 2023
Av
Jesper Råtts
Nyheter

7 hacks för fokus

För effektivt pluggande och höga studieresultat krävs ett slipat fokus. Men hur stärker du din koncentration? Vi listar 7 metoder för att avancera på gymnasiet.

December 14, 2023
Av
August Gidlund
Nyheter

Driv företag med hela Affärsgymnasiet

Som stärkande komplement till undervisningen får du som elev på Affärsgymnasiet Karlstad driva ett företag tillsammans med hela skolan. Företaget utgörs av de olika programmen, där varje program har olika spetskompetenser och ansvarsområden. Tillsammans skapar alla delar ett balanserat och välmående företag.

December 6, 2023
Av
Jesper Råtts
Nyheter

I toppfart mot drömmen – så får Erik rätt förutsättningar

Vid sidan av att lära sig om entreprenörskap, redovisning och mycket därtill siktar Erik Holm mot Formel 1. För all utveckling han fått på skolan – och möjligheten att följa sin passion – är han tacksam för Affärsgymnasiet.

December 5, 2023
Av
Jesper Råtts
Nyheter

Nytt samarbete ger elever specialdesignad utbildning i entreprenörskap

Nu får drivna UF-elever på Affärsgymnasiet Malmö specialdesignad undervisning av Abdulla Taha, initiativtagaren till Made in Rosengård. – Vi vill stärka vårt UF-koncept och bli årets skola regionalt och nationellt, säger läraren Stefan Larsson.

November 27, 2023
Av
Elin Olsson
Nyheter

Våra lärare Cecilia och Maria nominerade till Pedagogiskt pris

Två pedagoger på Affärsgymnasiet Örebro är nominerade till Pedagogiskt pris. – Det är självklart roligt att få uppskattning! Att dessutom en elev har tagit sig tid att formulera och skicka in en nominering är en vinst i sig, säger Cecilia Brobäck, som liksom Maria Berndtsson är en av de nominerade.

November 20, 2023
Av
Elin Olsson
Nyheter

Briljerade flera gånger – nu är Thea klar för Yrkes-SM

Elev, säljare, SM-deltagare och entreprenör. Kärt barn har många namn. Och alla dessa passar på Thea Sjöholm, sistaårselev på Affärsgymnasiet Örebro.

November 1, 2023
Av
Jesper Råtts
Nyheter

Möt Affärsgymnasiet Stockholms nya rektor: ”Drivkraften är alltid eleven”

Malin Bragner är en erfaren och tydlig ledare med passion för elevutveckling. Hon känner sig redan hemma på Affärsgymnasiet, och har stakat ut skolans väg framåt.

August 30, 2023
Av
August Gidlund
Nyheter

Vi ökar vårt globala fokus och vässar lärupplevelsen

Vi strävar alltid efter det bästa sättet att lära ut. Därför finslipar vi nu vårt pedagogiska koncept ytterligare.

July 5, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Två lärare om TBS: “Att komma till jobbet är som att komma hem”

Vad är nyckeln till en lyckad utbildning? Bra lärare så klart. Det är något vi på Thoren Business School tror stenhårt på, och vi är inte blyga med att hylla det fantastiska arbete som våra pedagoger gör. Möt Elin Jaconelli och Henrik Gunnarsson – två eldsjälar på Affärsgymnasiet i Helsingborg.

June 29, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Därför är det bra att vara en ung chef

Sverige är det land i Europa med lägst andel unga chefer, trots att viljan att bli chef är hög bland unga. Därför tog vi oss friheten att lista 5 fördelar med att vara just det: en ung chef.

June 14, 2023
Av
Jesper Råtts
Nyheter

Succé-eleverna vidare till SM med tjänsten som saknades

Cleanout UF knep andraplatsen på Jönköpings UF-mässa och kvalificerade sig därmed till SM. Med en sann entreprenörsanda har Thoren Business School-eleverna Jacek, Milad och Abubaka lyckats erbjuda en tjänst som inte funnits i Jönköping tidigare. Vi frågade dem om affärsidén, upplevelsen av SM och framtidsvisionerna.

May 15, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Adams plattform tar UF till nästa nivå

Adam Dakramanji på Thoren Business School Stockholm har nått stora framgångar med sitt UF-företag Bestzone UF, en digital plattform för UF-företagare över hela Sverige. Med sin plattform, som han jobbat hårt med under året, har han lyckats vinna skolans draknäste, blivit nominerad till årets UF-tjänst för Stockholmsområdet, fått presentera den för alla Affärsgymnasiets rektorer samt inlett ett samarbete med en mentor som ska hjälpa honom att utveckla Bestzone till ett riktigt aktiebolag.

May 2, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Efter TBS: Fanny tog steget mot sin dröm i Schweiz

Ända sedan barnsben har Fanny Hammarberg drömt om att driva eget hotell. Tack vare en föreläsning på Thoren Business School fick hon upp ögonen för en skola i Schweiz – nu är det dit hon går varje dag för att ta nya steg mot sin dröm.

April 25, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Så lyckas du på gymnasiet – 9 tips från vetenskapen

Att utveckla kunskap är fantastiskt givande men ibland svårt och jobbigt. Därför har vi sammanställt forskningsbaserade insikter och tips som kan hjälpa dig att prestera bättre på gymnasiet.

April 4, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Guldregn på UF-gala – vann 6 av 10 tävlingar

UF-galan i Örebro län blev en succé. I de totalt tio tävlingskategorierna vann unga företagare på Thoren Business School Örebro hela sex pris. Nästa stopp: SM.

April 3, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Nya samarbetet win-win för TBS och universitet

Thoren Business School Malmö utbildar inte bara framtidens stjärnor inom business. Sedan några veckor tillbaka har ett gäng universitetsstudenter praktik på skolan, där de får dra lärdomar av Affärsgymnasiets kompetenta lärare.

March 24, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Möt klassen som driver ett företag tillsammans: ”Inga dörrar är för svåra att låsa upp”

Thoren Business School Karlstads klasskooperativ jobbar tillsammans med en mängd verkliga projekt som vässar deras färdigheter inom handel och företagande. – Vi ser möjligheterna i det omöjliga, säger eleverna.

March 20, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Nystart för viktiga projektet i Tanzania

Äntligen har det blivit dags igen för elever på Thoren Business School Örebro att bege sig ut på en lärorik och betydelsefull resa till Tanzania, Östafrika. Syftet är att utbilda och lära sig från andra skolor samt ge stöd åt särskilt utsatta familjer. – Det känns väldigt viktigt att få göra detta, säger eleverna.

March 8, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Melvin gjorde sin praktik i Hongkong: ”Fick ett viktigt globalt perspektiv”

Melvin har alltid varit nyfiken på andra kulturer. När möjligheten att göra en internationell praktik kom tvekade han därför inte en sekund. – Det har varit väldigt givande att se hur ett globalt företag arbetar, berättar han.

March 6, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Dublin öppnade portarna till Europa – fler chanser att studera utomlands

Thoren Business School Malmös internationella arbete utökas. Med den erhållna ackrediteringen av Erasmus+ har skolan nu fler möjligheter att erbjuda utlandsstudier. – Vi kommer kunna skapa fler långsiktiga projekt i Europa, säger skolans internationaliseringsansvarige John Sennström, nyligen hemkommen från ett Erasmus-möte i Dublin.

March 1, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Quiz: Hur mycket kan du om business?

Vem grundade de framgångsrika företagen? Hur många bolag finns det egentligen i Sverige? Testa hur mycket du kan om business, företagande och näringsliv i vårt quiz!

February 27, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Malmö utökar möjligheterna till utbytesstudier utomlands

Först Japan, nu Indien, snart kanske flera länder i Europa. Thoren Business School Malmö fortsätter knyta kontakter med skolor och öppna upp för samarbeten utomlands. Vad skulle du säga om att åka på utbyte till Asien eller inom Europa på gymnasiet? Det är ingen omöjlighet på Affärsgymnasiet #1.

February 14, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Mixa skola med innebandyutbildning i toppklass

Vill du nå den absoluta innebandytoppen? Eller är ditt mål helt enkelt att bli den bästa spelare du kan bli? Oavsett målsättning är Thoren Business School Sundsvall platsen för dig; från och med höstterminen 2023 kan du kombinera dina gymnasiestudier med den bästa innebandyutbildningen på marknaden.

February 13, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Siris APL i Los Angeles resulterade i eget företag

När det nalkades APL för Siri Arlbrandt Fagerlind och hennes klasskamrater valde hon att korsa Atlanten för att prova på arbetslivet i Los Angeles. Ett bra beslut visade det sig – som även blev startskottet till hennes företag.

January 18, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Så hittar du gömda affärsmöjligheter – 7 tips från entreprenörsforskare

Det är långt ifrån en slump att vissa framgångsrika entreprenörer aldrig verkar få slut på revolutionerande idéer. Men hur kan det vara så? Thoren Business School förklarar – och listar 7 forskningsbaserade tips för att skapa lönsamma möjligheter.

January 16, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Elvira och Nova ska ta företagsvärlden med storm

När Elvira Hallqvist och Nova Zmorzynski började på Thoren Business School tog de sina första steg mot att bli entreprenörer. Nu siktar de mot framgång som företagare – med optimala förutsättningar.

January 5, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Så tog Onur första steget mot sin dröm på TBS

Onur Seven har en dröm om att en dag bli mäklare. Under höstterminens APL-period tog han första steget mot denna dröm då han tillbringade två veckor på en mäklarfirma.

January 4, 2023
Av
Redaktionen
Nyheter

Oliver hjälper unga med psykisk ohälsa – en föreläsning i taget

Sin unga ålder till trots föreläser Oliver Lindmark Skytte om mental hälsa, skriver psykologiska böcker, pluggar och är elevkårsordförande på Thoren Business School. En driven själ alltså – en perfekt match för Affärsgymnasiet #1 med andra ord.

December 28, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Aref och Hassan deltog i nationellt årsmöte – för elevers rättigheters skull

Utöver att maxa sina förutsättningar för framtiden arbetar Aref Dabbas och Hassan Issa för att maxa elevers rättigheter. Initialt på Thoren Business School Malmö, men efter att ha deltagit i Elevrådskongressen är de nu involverade i hela landets skolpolitik.

December 6, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Malmö inleder samarbete på andra sidan jorden – “Nästa steg är att eleverna åker till Japan”

Thoren Business School har en utbildning i världsklass. Vad menas med det? Dels den framstående pedagogiken, dels att vi tar in synvinklar från hela världen i klassrummet och – sist men inte minst – globala samarbeten. Thoren Business School Malmö tog nyligen nästa steg gällande detta då skolan inledde ett samarbete med japanska gymnasiet Hosei University Kokusai High School.

December 1, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS-elever stod för bragd i EM

I september gick EM i truppgymnastik av stapeln i Luxemburg. Bra gick det för Sverige, som kammade hem ett guld, tre silver och två bronspengar. Bra gick det även för Thoren Business School som hade representanter i två av succélagen.

November 3, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Från Thoren Business School ut i politiken

Businessfokuset och energin på Thoren Business School lockade Oskar Brusell till skolan. Väl där utvecklade han sin passion, som sedermera blev hans yrke: politik. I dag har Oskar flera toppuppdrag inom lokalpolitiken.

October 24, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Malmö och PDL Center Malmö tecknar avtal – nu kan du spela padel i skolan

Thoren Business School Malmö och PDL Center Malmö har inlett ett samarbete för att erbjuda elever på skolan möjlighet att spela den omåttligt populära sporten padel genom Thoren Sports Academy.

September 28, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Aiham gör business av att snacka entreprenörskap

På Thoren Business School startade Aiham Al-Sharify UF-företaget Let’s talk entreprenörskap. Men bara för att gymnasiet tog slut gjorde inte företaget det.

September 27, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Efter TBS: Amanda är delägare i marknadsföringsbyrå

Vad gör man sex år efter studenten från Thoren Business School? Om man heter Amanda Granlund är man projektledare och delägare i en marknadsföringsbyrå.

September 12, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Möt Janna – en av Sveriges bästa unga entreprenörer

Med förväntningar på att utveckla sitt nätverk styrde TBS-eleven Janna Naser Al-Azzawi kosan mot entreprenörskapsevenemanget Emax. Hem kom hon som en av Sveriges bästa unga entreprenörer samt med en resa till Kalifornien.

August 25, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS utsedd till en av Europas bästa entreprenöriella skolor

Framgångssagan på Thoren Business School Örebro fortsätter. Efter att ha korats till Sveriges bästa UF-skola 2021 utsågs skolan i år till en av hela Europas bästa entreprenöriella skolor.

August 19, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Rawan vann Apple Watch i entreprenörstävling

Rawan Saadi Farhan. Så heter vinnaren av Thoren Business Schools entreprenörstävling. Nu är hon lycklig ägare av en Apple Watch.

June 13, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Växjö utökas med 600 kvadratmeter

Thoren Business School i Växjö började med 70 elever. Nästa år har skolan över 200 elever fördelat på tre årskullar och nu ska skolan utökas med drygt 600 kvadratmeter. - Det är häftigt att få vara med på den här resan, säger rektorn Lina Lindqvist.

June 13, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Örebro gjorde insats för ukrainska barn och ungdomar

Thoren Business School Örebro har under våren samarbetat med Stadsmissionen där elever i årskurs 2 skapat meningsfulla aktiviteter för ukrainska flyktingar i Örebro. - Det här är socialt entreprenörsskap på riktigt, säger läraren Cecilia Brobäck.

June 8, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Umeå förlänger samarbetet med PolarCool

Samarbetet har varit lyckat i tre år. Nu förlänger Thoren Business School Umeå sitt avtal med PolarCool med ytterligare tre år, vilket gör att ishockeygymnasiets elever får fortsatt tillgång till en kylhjälm med PolarCap® System.

June 8, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Mäklaren om tiden på TBS: “Det var de bästa åren ever”

På Thoren Business School föddes en dröm om att bli mäklare hos Sandra Kvant – en dröm som i dag är verklighet. Nu tackar hon Affärsgymnasiet för alla lärdomar hon drog och alla kontakter hon knöt. – Det var de bästa tre åren ever, säger hon.

May 18, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Martins företag omsätter sexsiffriga belopp i månaden

Mer eller mindre hela livet har Thoren Business School-eleven Martin Johansson hållit på med företagande och försäljning. Som 17-åring driver han nu sitt tredje företag – och omsätter över hundratusen kronor i månaden.

May 4, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Succé för UF-företagare – fick ställa sig på prispallen nio gånger

När En Kilometer UF 2022 – en kombinerad marknad och tävling för UF-företag i Gävleborg – ägde rum blev det en riktig succédag för Thoren Business School Gävle. Hela nio gånger representerades skolan på prispallen och två UF-företag kvalificerade sig till SM i Ung Företagsamhet.

April 20, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Superentreprenörerna från Helsingborg driver dubbla företag

Att studera på gymnasiet räcker mer än väl för många, men inte för Thoren Business School-eleverna Tom Wilson och Oskar Holmsten som samtidigt driver ett UF-företag och ett aktiebolag. – Vi älskar entreprenörskap. Vi tycker att det är helt fantastiskt att kunna jobba så här, säger Oskar Holmsten.

April 13, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS-duon hjälper företag nå nya höjder

Thoren Business School-eleverna Tom Wilson och Oskar Holmsten blev nyligen uttagna i Carepa Junior Management Board. Nu ska de agera bollplank till en ledningsgrupp och hjälpa företaget nå nya höjder.

April 12, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Så vill Haidar förändra modebranschen

Trots sin ringa ålder har Haidar Beden, 19, hunnit ordna egen konstutställning, agera modell för lyxmärket Maria Nilsdotter, ha ett flertal jobb och grunda två företag. Det här är hans historia.

April 11, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Tidigare TBS-eleven Hajir siktar mot Real Madrid

Efter studenten från Thoren Business School påbörjade Hajir Shakib en högskoleutbildning, men insåg att det inte var rätt för honom. Trots det lärde han sig mycket, inte minst om sig själv. Nu har Hajir hittat sitt kall – och siktet är inställt på Real Madrid.

April 6, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS-läraren Stephanie på spännande besök i Uppsala

I mars deltog Stephanie Andersson, lärare på Thoren Business School Malmö, i konferensen Sociologidagarna i Uppsala där hon fick chansen att föreläsa för lärare, forskare och lektorer. Dessutom fick hon påverka den nya kursplanen i sociologi samt berätta om Thoren Business Schools unika relationsarbete, något som ledde till intressanta diskussioner.

April 1, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

UF-företag vann dubbla tävlingar – nu väntar SM

Essence UF lyckades med bedriften att vinna inte bara en, utan två tävlingar när UF Västmanland ordnade tävlingsdag för länets unga företagare. Nu väntar SM i Göteborg för Thoren Business School Västerås-företaget.‍

March 31, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Electra tog studenten i somras – nu driver hon egen restaurang

På Thoren Business School hittade Electra Konstantinidou sin passion i livet: entreprenörskap. I dag driver hon, enbart 19 år gammal, restaurang i Malmö. Och målet med restaurangen är tydligt: den ska bli stadsdelens bästa.

March 9, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Elvira fick jobb som mäklare på sin APL-plats

Kärlek för Thoren Business School vid första ögonkastet, tre utvecklande gymnasieår samt en APL-period som ledde till ytterligare praktik och senare även anställning. Det här är Elvira Janssons historia.

February 28, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS-elever fick åka på mässa och upptäcka kemins magi

I dagarna två fick tre elever på Thoren Business School Örebro en unik möjlighet: att åka på ett nationellt kemimöte i Stockholm där de fick lyssna på nobelpristagare, knyta kontakter med företag och universitet samt lära känna nya människor från hela Sverige.

February 11, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Ella gjorde sin APL i Spanien – “Det är bara att våga ta steget”

När det var dags att söka APL-plats för Ella Evandin och hennes klasskamrater på Thoren Business School var valet självklart för henne – hon skulle utomlands. – Jag tog mod till mig och gjorde det, och allt gick bra. Jag fick öva på min engelska och fick bättre självförtroende! Nu är det bara det jag vill: jobba och flytta utomlands, säger Ella.

February 7, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Succémäklaren: “TBS är en otroligt bra skola som lärde mig otroligt mycket”

Knappt två år efter att han tog studenten från Thoren Business School kunde Patrik Demir titulera sig fastighetsmäklare, och bara veckor därpå hade han sålt sin första lägenhet. Sedan dess har karriären bara rullat på. I skrivande stund är han en av Västerås mest rekommenderade mäklare och har sålt objekt för mer än 74 miljoner kronor, blott 21 år gammal.

January 28, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

ThorenGruppen skriver avtal med Pressreader – ger elever tillgång till digitala magasin och tidningar

ThorenGruppen AB har skrivit avtal med Pressreader. Nu erbjuds samtliga grund- och gymnasieskolor tillgång till ett stort utbud av digitala magasin och tidningar.

January 24, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

UF-företag imponerade på drakar i Värmland – “Solklara vinnare”

Salt kola med lingonswirl, blåbärsdröm, vanilj med skrädmjölscrunch... Vattnas det i munnen? Det gjorde det nog för juryn då GlassOrter UF pitchade sin affärsidé för ett draknäste arrangerat av Infrakraft och Ung Företagsamhet Värmland. När tävlingen var över stod det nämligen klart att Thoren Business School-företaget kammat hem vinsten.

January 11, 2022
Av
Redaktionen
Nyheter

Gymnasievalet för att bli den riktiga ”Emily in Paris”

Vad krävs för att skapa en karriär som den berömda Netflix-karaktären? Ta del av våra tips inför gymnasievalet.

December 27, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Uppsala flyttar till nya lokaler sommaren 2022

Sommaren 2022 flyttar Thoren Business School i Uppsala från Stora Torget till nya lokaler på Väderkvarnsgatan. Avtalet med fastighetsbolaget Bergsporten är skrivet på tio år.

December 16, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Startar insamling för att rädda flickor från att bli bortgifta

13-åriga flickor är på väg att bli bortgifta från TBS samarbetsskola i Bangladesh. Nu startas en insamling för att rädda flickorna. - För dem handlar pandemin om liv eller död, nu har vi chans att göra en god gärning på riktigt inför julen och flickorna är tacksamma för varenda öre som kommer in, säger TBS Västerås rektor Catarina Altblom.

December 14, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Så cashar du in på gymnasiet

Studentbudgeten är inte att leka med. Studiebidraget är skralt och utgifterna känns höga. Men misströsta ej; det finns jobb att få även vid sidan av gymnasiestudierna. Vi har listat några arbeten med stora chanser till jobb.

November 30, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

PDL Karlstad + TBS Karlstad = sant!

Thoren Business School Karlstad kan från och med hösten 2022/23 erbjuda elever padel inom ramen för individuellt val.

November 17, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Globala mål bakom social UF-våg i Solna

Det är första avslutningsåret med Ung Företagsamhet på Thoren Business School i Solna. Och det finns en tydlig trend – socialt entreprenörskap och företagande.
– Det märks på eleverna att FN:s globala mål influerat varje kurs och case de gjort under sina år här på skolan, säger UF-läraren Maria Bennet.

October 29, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Eleverna får en PT för business – så fungerar mentorsprogrammet.

På Thoren Business School Helsingborg kan eleverna få en personlig coach direkt från näringslivet. Att sitta ner och ta en kaffe med någon från företagsvärlden stärker eleverna på ett annat sätt, menar Madeleine Nilzon som arbetar med mentorsprogrammet. – Du får ett bra bollplank. En vuxen som inte är din lärare eller dina föräldrar ger dig professionell vägledning. Det är väldigt värdefullt och roligt.

September 3, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Solnas rektor nominerad till två fina priser

Inan Sentürk, rektor på TBS Solna, kan vinna dubbla priser på Skolledargalan. Hon är nominerad till både Årets värdegrundsarbete och priset som Årets rektor. – Bara att vara nominerad känns nästan för bra för att vara sant, säger Inan.

September 2, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Thomas Steen ny ansvarig för Sundsvalls hockeygymnasium

Det är med glädje vi kan informera att vi rekryterat Thomas Steen som ny ansvarig för Sundsvall Hockeys och Thoréns Business Schools hockeygymnasium.

July 7, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Elever utvecklar västerbottniska affärsidéer

Vad står Västerbotten för egentligen? Vad förknippar vi med Västerbotten? Och vad skulle ett västerbottniskt varumärke kunna vara? Det var frågeställningar som eleverna på Thoren Business School Umeå fick arbeta med under ett sista case innan sommaren.

June 17, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Thoren Business School Umeå startar padelgymnasium med Umeå Padel Performance

Allt är förberett och klart. Läsåret 2022/23 startar Thoren Business School Umeå ett padelgymnasium i samarbete med Umeå Padel Performance på Ersboda. – Det finns en enorm potential för padel bland ungdomar. Det är snyggt att Thorengruppen är tidiga på bollen, säger Patrik Eklund på Padel Performance.

June 11, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Stort gensvar när Thoren Business School i Uppsala startar padelgymnasium

Thoren Business School i Uppsala drar i gång ett padelgymnasium. Cirka 40 elever ska gå specialinriktningen padel kommande läsår. – Det finns en stor efterfrågan bland ungdomarna att spela padel, men det här var lite fler elever än vi förväntat oss, säger Tony Kjäll, lärare i idrott- och hälsa på TBS Uppsala.

June 8, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Försvarsmakten föreläste på Thoren Business School Umeå

Hur fungerar mönstringen och värnplikten? Hur är det att jobba inom försvaret? De frågorna fick eleverna på Thoren Business School Umeå svar på när Försvarsmakten höll i en föreläsning för årskurs 2. 

June 1, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Linda Strand blir ny rektor på TBS Helsingborg

Hon är en passionerad entomolog, ansvarig utgivare för två tidskrifter om insekter och är precis på väg att ta examen på den treåriga rektorsutbildningen. Den 2 augusti tillträder Linda Strand som ny rektor på Thoren Business School i Helsingborg.

May 27, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

EM-guld till Thoren Business School-elever i Zalandos innovationscamp

Drömmen blev sann. Fem elever från Thoren Business School i Örebro vann EM-guld i tyska klädjätten Zalandos innovationstävling. – Vi räknade för en månad sen knappt med att bli mästare i Sverige, och nu är vi inte bara mästare på hemmaplan, utan även i hela Europa konstaterar Ida Kamisevic.

May 27, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

STOR GUIDE: Så blir du superföretagare – innan du har fyllt 20

Thoren Business School är valet för dig som drömmer om att bli en framgångsrik entreprenör. Här ger vi dig olika värdefulla tips för att förverkliga dina entreprenörsdrömmar! 

May 24, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Rymden + business = sant?

Rymdindustrin behöver personer som är vassa på både rymden och business. Thoren Business School är det perfekta valet för dig som vill bemästra båda fälten och få de hetaste rymdjobben. 

May 20, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS Örebro bäst i Sverige – utsågs till Årets bästa UF-skola

Thoren Business School i Örebro är bäst i Sverige. Skolan utsågs till Årets UF-skola när riksfinalen i Ung Företagsamhet avgjordes.

May 12, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Därför ska du bli entreprenör – 5 anledningar

Bidra till en bättre värld, skapa jobb och tjäna fett med cash. Läs Thoren Business Schools lista över de bästa anledningarna till att bli entreprenör.

April 29, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Ekonomiprogrammets elever vann internationellt pris

Förra veckan levererades Kuben som våra företagsamma tredjeårselever på Ekonomiprogrammet vunnit till Thoren Business School Malmö med sin kreativa pitch. 

April 20, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Framtidens 66 mest eftertraktade jobbroller att satsa på

Vilka är framtidens hetaste jobb? Spana in listan och se jobben värda att satsa på.

April 18, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Omvalet 2021: Sista chansen att ändra ditt gymnasieval

Blev gymnasievalet inte som du tänkt dig? Ingen fara – under gymnasieomvalet kan du ändra din rangordning och lägga till skolor. 

April 16, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Sverige behöver fler entreprenörer – gymnasievalet kan påverka

De senaste siffrorna visar att Sveriges entreprenörskap halkar efter, men rätt utbildning kan få fler att lyckas. Läs mer om hur du kan bli entreprenör genom att välja Thoren Business School!

April 12, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Stort mäklarcase blev succé på Thoren Business School Sundsvall

Under vecka 11 fick eleverna i årskurs 2 på Business Program djupdyka in i mäklaryrket. 

March 29, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Case: Fair Action – Samhällsentreprenörskap i fokus

Efter påsklovet drar nästa projekt igång på Thoren Business School Malmö. Då kommer eleverna att lära sig om hur de kan påverka människor och miljö i rätt riktning tillsammans med Fair Action. 

March 22, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Forskare: Socialt entreprenörskap viktigare än någonsin efter pandemin

En ny forskningsartikel visar att covid-19 påskyndar utvecklingen mot socialt entreprenörskap. Läs mer om hur du blir en social entreprenör på Thoren Business School. 

March 16, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Thoren Business School Örebro får 36 (!) finalplatser i regionala UF-mässan

En skola som onekligen kommit lång inom Ung Företagsamhet är Thoren Business School Örebro: 36 av 64 finalplatser på den regionala mässan går i år till elever från skolan. 

March 8, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Mäklare, advokat, läkare, entreprenör – Så får du drömjobbet efter gymnasiet

Vet du redan nu vad du vill jobba med efter gymnasiet? Många väljer program och gymnasieskola utifrån vad de drömmer om att arbeta med i framtiden. Om du vet ungefär vad du vill göra i framtiden så finns det en del du kan tänka på när du väljer gymnasieutbildning. Här kommer fyra populära yrken och våra tips på vilket program som kan passa dig! 

February 23, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Vill du jobba, studera vidare eller starta eget företag efter gymnasiet?

En del tror att det endast finns en väg framåt efter gymnasiet. För någon betyder det att börja jobba direkt, och för andra att studera vidare på universitet. Men har du tänkt på att du kan starta eget företag istället? Eller jobba först, och studera sen? Det finns många möjligheter efter studenten!

February 23, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Gymnasievalet 2021: Det här ska du tänka på för att välja rätt

Det börjar bli dags för dig som går i nian att bestämma vilket gymnasium och vilket program du vill gå på. Kanske känns det redan solklart vad du ska välja, eller så har du fortfarande många funderingar. Här kommer några tips och råd till dig som kan göra valet enklare. 

February 1, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter

Tack till alla som deltagit i vår tävling – information om vinstutdelningen

Är du en av de som har varit med i vår tävling ”Är du nästa superentreprenör”? Stort tack till dig i sådana fall – vi har fått in fantastiskt många fina bidrag, vilket vi är otroligt glada över!

January 27, 2021
Av
Redaktionen
Nyheter