Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Vårt koncept

Affärsgymnasiet

Ett kunskapsfokus som ger dig chansen att lära dig mer. Ett verklighetsnära lärande som ger dig chansen att uppnå mer. Ett globalt perspektiv som ger dig chansen att nå längre. Affärsgymnasiet ger dig chansen att utvecklas.

Så här ger vi dig förutsättningar för framgång

Traditionell kunskap

Vi värdesätter och kvalitetssäkrar kunskap – för det är kunskap som lägger grunden för din kompetens och karriär. Vårt mål är att ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas och nå din examen med så goda studieresultat som möjligt.

Optimerat schema

Ungefär som på universitet och högskolor delar vi in schemat i olika block. Du jobbar med några få kurser åt gången och får på så sätt enklare att lära dig dem.

Högskolebehörighet

Våra program ger bred behörighet och öppnar upp för vidare studier på universitet eller högskola.

Två elever sitter framför en dator och pratar med varandra.
Verkligt företagande

Förutom att läsa om ekonomi, handel och företagande får du praktiska erfarenheter av det genom vårt verklighetsnära tillvägagångssätt.

Ung Företagsamhet

På alla program får du starta eget företag. Längs hela resan får du professionell vägledning av våra UF-lärare. Många elever gör även om sina UF-företag till aktiebolag efter studenten.

Case

Genom projekt i olika kurser tillsammans med företag och organisationer tränas du i att arbeta “på riktigt” och lösa verkliga utmaningar. Detta är samtidigt ett bra sätt att knyta kontakter med näringslivet.

Tre elever sitter i ett klassrum framför en laptop och en lärare står och ger feedback.
Global förståelse

Vi har ett globalt perspektiv i allt vi gör. På så sätt får du lära dig om andra affärskulturer och hållbarhet ur flera synvinklar, samtidigt som du växer som person.

Internationella samarbeten

Vi samverkar med skolor runtom i världen. Som elev får du därför interagera och driva projekt med elever och aktörer i andra länder.

Hållbart företagande

Du lär dig om hållbarhet ur alla perspektiv: allt från ekonomisk lönsamhet till miljöhänsyn och socialt ansvar. Som elev medverkar du till att främja ett bättre och mer hållbart samhälle i framtiden.

Elever står framför en stor karta över jorden.
Stark skolanda

Affärsgymnasiet kännetecknas av ett gott värdskap och varmt bemötande. Detta skapar trivsel, studiero och en unik gemenskap – vilket leder till att du kan må bra och lyckas i skolan.

Tydliga förväntningar

Höga förväntningar får människor att växa. Därför ställer lärarna höga krav på dig som elev. Samtidigt finns de alltid nära till hands för att hjälpa och stötta dig mot dina mål.

Kunskapsfrämjande miljö

Vi tar lärmiljön på allvar. Därför är våra lokaler speciellt utformade för att uppmuntra till lärande, samarbeten och diskussioner. Här får du alla förutsättningar att ta dina studier till nästa nivå.

Tre elever står utanför ett klassrum och pratar och skrattar tillsammans.

Hela världen är din spelplan.

Vi har en utbildning i världsklass. Vad menar vi med det? Det betyder att vi tar in synvinklar och frågeställningar från hela världen in i klassrummet. På så sätt får du ett globalt perspektiv på allt du lär dig, kan växa som person och blir redo att ta dig an projekt och resor utomlands.

Du får till exempel åka på en Business Trip tillsammans med dina klasskompisar för att använda det du lärt dig i ett verkligt sammanhang. Efter studenten är hela världen din arbetsmarknad och du kan fortsätta att utveckla ditt sociala entreprenörskap var du vill. 

150+
Business Trips genom åren till olika delar av världen.
> 40 st
Besökta platser över hela världen

En kreativ och utvecklande miljö

Affärsgymnasiets centralt placerade skolor är en plats för nätverkande och idéskapande utbyten.

På våra skolor hittar du öppna kontorslandskap, projektytor och lounger. Genom att ta vår miljö på allvar har vi i dag väldigt fina skolmiljöer som uppmuntrar till studiero, diskussioner och samarbeten.

Miljöbild över ett klassrum med elever som sitter i olika bord.

Eget företag

På Affärsgymnasiet tränas du i att gå från idé till handling. Hos oss får du rätt verktyg för att starta, driva och förverkliga dina företagsdrömmar antingen i form av ett UF-företag eller ett riktigt företag. Du får alla möjligheter att bli en framgångsrik entreprenör.

Studera vidare

Efter studenten har du den behörighet som krävs för att studera vidare, vilket många av våra elever gör på universitet och högskolor såsom Handelshögskolan.

Jobb

Du kanske känner för att tjäna egna pengar direkt efter studenten – då är det perfekt att du valt Affärsgymnasiet. Stora delar av din utbildning sker i samverkan med företag, vilket ger dig praktiska färdigheter samtidigt som du bygger ditt nätverk. Du får helt enkelt ett försprång på arbetsmarknaden.

”Jag har alltid varit intresserad av entreprenörskap och att starta eget företag. Då kändes Affärsgymnasiet som det bästa alternativet. Det bästa med skolan är människorna, miljön och relationen mellan personalen och eleverna. Det är en bra skola helt enkelt!”

HAIDAR BEDEN
Ekonomiprogrammet

”Jag tycker att det är fantastiskt roligt att jobba i en skola som ligger i bräschen. Det är verklighetsbaserat och jag har alltid brunnit för casemetodik och formativ bedömning som vi håller på med här. Man lär sig otroligt mycket mer och det är inte bara att lära in, utan man använder det också på riktigt.”

GERTIE HAMMARBERG TERSMEDEN
Lärare

”Affärsgymnasiet förberedde mig genom att ha ett lite högre tempo på studierna, vilket jag kan dra nytta av på juristprogrammet då studierna där är rätt så krävande. Jag fick stöttning och stöd från mina lärare och de pushade mig att göra mitt bästa, vilket också gav mig möjligheten att komma in på den utbildning och på det universitet som jag önskade.”

ELSA WISLANDER
Student vid juristprogrammet på Uppsala universitet
Fler funderingar?

Mer från Affärsgymnasiet

Vill du besöka oss?

Jag vill hälsa på!

Du som går i nian har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss – då kan du se om vi är skolan för dig och träffa våra elever. Klicka i formuläret så hörs vi! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Har du frågor?

Jag vill veta mer!

Vill du veta mer om hur det är att gå på Affärsgymnasiet? Skicka in en intresseanmälan – vi svarar på alla dina frågor! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Gävle
Helsingborg
Jönköping
Karlstad
Malmö
Stockholm
Sundsvall
Uppsala
Västerås
Växjö
Örebro
Besök våra skolor!

Öppet hus

Ta chansen att besöka oss på Öppet hus! Kolla in sidan för den skola du är intresserad av i menyn. Där hittar du datum för nästa öppet hus och annat skoj!