Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Läs mer om

Vårt koncept

Ett kunskapsfokus
som ger dig chansen att lära dig mer. Ett verklighetsnära lärande som ger dig chansen att uppnå mer. Affärsgymnasiet ger dig
chansen att utvecklas.

Så här ger vi dig förutsättningar för framgång:

Traditionell kunskap

Vi värdesätter och kvalitetssäkrar kunskap – för det är kunskap som lägger grunden för din kompetens och karriär. Vårt mål är att ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas och nå din examen med så goda studieresultat som möjligt.

Optimerat schema

Ungefär som på universitet och högskolor delar vi in schemat i olika block. Du jobbar med några få kurser åt gången och får på så sätt enklare att lära dig dem.

Högskolebehörighet

Våra program ger bred behörighet och öppnar upp för vidare studier på universitet eller högskola.

Två elever sitter framför en dator och pratar med varandra.

Verkligt företagande

Förutom att läsa om ekonomi, handel och företagande får du praktiska erfarenheter av det genom vårt verklighetsnära tillvägagångssätt.

Ung Företagsamhet

På alla program får du starta eget företag. Längs hela resan får du professionell vägledning av våra UF-lärare. Många elever gör även om sina UF-företag till aktiebolag efter studenten.

Case

Genom projekt i olika kurser tillsammans med företag och organisationer tränas du i att arbeta “på riktigt” och lösa verkliga utmaningar. Detta är samtidigt ett bra sätt att knyta kontakter med näringslivet.

Tre elever sitter i ett klassrum framför en laptop och en lärare står och ger feedback.

Global förståelse

Vi har ett globalt perspektiv i allt vi gör. På så sätt får du lära dig om andra affärskulturer och hållbarhet ur flera synvinklar, samtidigt som du växer som person.

Internationella samarbeten

Vi samverkar med skolor runtom i världen. Som elev får du därför interagera och driva projekt med elever och aktörer i andra länder.

Hållbart företagande

Du lär dig om hållbarhet ur alla perspektiv: allt från ekonomisk lönsamhet till miljöhänsyn och socialt ansvar. Som elev medverkar du till att främja ett bättre och mer hållbart samhälle i framtiden.

Elever står framför en stor karta över jorden.

Stark skolanda

Affärsgymnasiet kännetecknas av ett gott värdskap och varmt bemötande. Detta skapar trivsel, studiero och en unik gemenskap – vilket leder till att du kan må bra och lyckas i skolan.

Tydliga förväntningar

Höga förväntningar får människor att växa. Därför ställer lärarna höga krav på dig som elev. Samtidigt finns de alltid nära till hands för att hjälpa och stötta dig mot dina mål.

Kunskapsfrämjande miljö

Vi tar lärmiljön på allvar. Därför är våra lokaler speciellt utformade för att uppmuntra till lärande, samarbeten och diskussioner. Här får du alla förutsättningar att ta dina studier till nästa nivå.

Tre elever står utanför ett klassrum och pratar och skrattar tillsammans.
”Det bästa med skolan är att den har format mig till den jag är idag, och det är någon jag är stolt över.”

Hana Sulejmanovic

Ekonomiprogrammet

Vad händer sedan?

Illustration av mynt

Eget företag

På Affärsgymnasiet tränas du i att gå från idé till handling. Hos oss får du rätt verktyg för att starta, driva och förverkliga dina företagsdrömmar

Illustration av böcker i en hög

Studera vidare

Efter studenten har du den behörighet som krävs för att studera vidare, vilket många av våra elever gör på universitet och högskolor såsom Handelshögskolan.

Illustration av en portfölj

Jobb

Du kanske känner för att tjäna egna pengar direkt efter studenten – då är det perfekt att du valt Affärsgymnasiet. Stora delar av din utbildning sker i samverkan med företag, vilket ger dig praktiska färdigheter