Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Vårt koncept

Thoren Business School

Hos oss blir du en framtida entreprenör, problemlösare och ledare. Din gymnasietid handlar om så mycket mer än att kunna något utantill; det är nu du utvecklas och kan nå din fulla potential. Många av våra elever startar egna företag under och efter skoltiden, får drömjobbet efter studenten eller kommer in på sin drömutbildning.

Så här ger vi dig förutsättningarna till framgång.

Case

Vi tar företagsvärlden in i klassrummet.

Vi samarbetar med många olika företag och organisationer så att du får träna på att jobba med verkliga projekt och lösa riktiga utmaningar. Ett case kan gå till på många sätt, till exempel kan du få ett uppdrag från ett företag som du får lösa tillsammans med företagets hjälp.

Praktik (APL)

Vi har praktik på alla våra program. Genom att använda de teoretiska kunskaperna du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden – på riktigt.

Vi vill ge dig en värdefull erfarenhet. Därför anpassar vi din APL-plats utifrån det du vill lära dig mer om.

Det första året utvecklar du dina kunskaper inom ditt program och under det andra året fokuserar praktiken i stället på din valda inriktning.

Det sista året har du ett internship, där du får göra större projekt i samarbete med ett företag. Efter alla tre år med APL kliver du ut med många nya kontakter och är redo för arbetslivet!

Ung Företagsamhet

Du får möjlighet att starta ditt eget företag – och det är något vi är grymma på! Nu är det din tur.

Vilken affärsidé vill du göra till verklighet? Oavsett vilket program du väljer har du under din tid på Thoren Business School möjlighet att starta ditt eget drömföretag. Många elever gör också om sitt UF-företag till ett riktigt bolag efter gymnasiet.

Thoren Business Challenge

Tävla med din affärsidé

Vi har en egen prestigefylld tävling skolorna emellan där eleverna pitchar sina affärsidéer inför ”drakar” från näringslivet. Den som vinner den nationella finalen får ett startkapital till det blivande UF-företaget.

En grupp elever sitter runt ett bord i ett bibliotek och jobbar.

Hela världen är din spelplan.

Vi har en utbildning i världsklass. Vad menar vi med det? Det betyder att vi tar in synvinklar och frågeställningar från hela världen in i klassrummet. På så sätt får du ett globalt perspektiv på allt du lär dig, kan växa som person och blir redo att ta dig an projekt och resor utomlands.

Du får till exempel åka på en Business Trip tillsammans med dina klasskompisar för att använda det du lärt dig i ett verkligt sammanhang. Efter studenten är hela världen din arbetsmarknad och du kan fortsätta att utveckla ditt sociala entreprenörskap var du vill. 

150+
Business Trips genom åren till olika delar av världen.
> 40 st
Besökta platser över hela världen

Eget företag

På Thoren Business School tränas du i att gå från idé till handling. Hos oss får du rätt verktyg för att starta, driva och förverkliga dina företagsdrömmar antingen i form av ett UF-företag eller ett riktigt företag. Du får alla möjligheter att bli en framgångsrik entreprenör.

Studera vidare

Efter studenten har du den behörighet som krävs för att studera vidare*, vilket många av våra elever gör på universitet och högskolor såsom Handelshögskolan.

* Med undantag för Commerce Program. På programmet har du dock möjlighet att läsa till kurser för högskolebehörighet.

Jobb

Du kanske känner för att tjäna dina egna pengar direkt efter studenten – då är det perfekt att du valt Thoren Business School. Stora delar av din utbildning sker i samverkan med företag, vilket ger dig praktiska färdigheter samtidigt som du bygger ditt eget nätverk. Du får helt enkelt ett försprång på arbetsmarknaden.
Fler funderingar?

Mer från Thoren Business School

Vill du besöka oss?

Jag vill hälsa på!

Du som går i nian har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss – då kan du se om vi är skolan för dig och träffa våra elever. Klicka i formuläret så hörs vi! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Har du frågor?

Jag vill veta mer!

Vill du veta mer om hur det är att gå på Thoren Business School? Skicka in en intresseanmälan – vi svarar på alla dina frågor! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Gävle
Helsingborg
Jönköping
Karlstad
Linköping
Malmö
Solna
Stockholm
Sundsvall
Uppsala
Västerås
Växjö
Örebro
Läs i lugn och ro

Vårt magasin

Vi vill hjälpa dig att ta rätt beslut om gymnasievalet. Därför har vi gjort ett magasin där vi berättar mer om oss och om våra härliga elever!