To top icon
Nyheter & reportage

Läraren berättar

Viktigt att visa eleverna vad de har för nytta av kunskapen

Maria Berndtsson, som nominerats till Pedagogiskt pris i Örebro, är lärare på Affärsgymnasiet i Örebro. Hon tycker att det är viktigt att visa eleverna vad de kommer ha för praktisk kunskap av det de lär sig i skolan.

February 7, 2024
Läraren berättar

Läraren: Viktigast att vi tror på eleverna

John Sennström är lärare på Affärsgymnasiet i Malmö. Han tror att det viktigaste för motivationen är att eleverna känner att deras lärare tror på dem.

January 30, 2024
Läraren berättar

"Att vara lärare är det bästa som finns!"

I tre år har Sophie Cascalhaira, lärare i svenska, samhällskunskap, sociologi och retorik, undervisat på Affärsgymnasiet. Det bästa med skolan enligt henne? Den härliga stämningen, frihetskänslan och nära kopplingen till verkligheten.

January 23, 2024
Läraren berättar

Läraren: ”Får så mycket energi att jag inte kan låta bli att bli glad”

Roligt och givande med en härlig sammanhållning och stämning. Så beskriver Robert Lingstedt, lärare i svenska och retorik, Affärsgymnasiet.

January 16, 2024

Läraren: Får forma framtidens entreprenörer

Sedan Nike Moon blev lärare är söndagsångesten ett minne blott. Nu somnar hon i stället med ett pirr i kroppen av att snart få träffa och se eleverna utvecklas igen.

January 9, 2024
Läraren berättar

Fredriks passion: Att hjälpa eleverna nå sina mål

Att få eleverna att nå sina mål och utvecklas är Fredrik Nilssons stora passion. Samtidigt värdesätter han möjligheten att själv också få dra lärdomar av sina elever.

January 2, 2024
Läraren berättar

Läraren: Roligare att jobba än att vara ledig

I 16 år, sedan Affärsgymnasiet Uppsala startade, har Urban Åhgren undervisat på skolan – och det av en anledning: han tycker det är roligare än att vara ledig.

December 19, 2023
Läraren berättar

”Här finns stor lärarkompetens och ett brinnande engagemang”

Efter 15 år på skolan brinner “PJ” – Per-Johan Alnehill, lärare i retorik, svenska och kommunikation – fortfarande för att se eleverna ta kontrollen över sin talförmåga och stärka självkänslan. Dessutom driver han en populär talarakademi på skolan.

December 19, 2023
Läraren berättar

Gillar att jobba med ungdomar och kunskap

Sara Ahnström, lärare i samhällskunskap och sociologi, brinner för ungdomar och kunskap. Därför är jobbet som lärare på Affärsgymnasiet Sundsvall en perfekt match.

December 11, 2023
Läraren berättar

Läraren Johan: "Kul att hjälpa ungdomar ut i arbetslivet"

Johan Andersson, lärare på Försäljnings- och serviceprogrammet, är läraren som brinner för att förändra och förbättra sina elever. Det är hans drivkraft varje morgon då han går till jobbet.

December 4, 2023

Möt Gustav – läraren som liknar undervisning med idrott

Gustav Eriksson, förstelärare i idrott, samhällskunskap och entreprenörskap på Affärsgymnasiet Västerås, är läraren som liknar känslan av att gå till jobbet med att förbereda sig för en idrottsmatch.

November 22, 2023
Jesper Råtts