Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Nyheter

Mixa skola med innebandyutbildning i toppklass

Vill du nå den absoluta innebandytoppen? Eller är ditt mål helt enkelt att bli den bästa spelare du kan bli? Oavsett målsättning är Thoren Business School Sundsvall platsen för dig; från och med höstterminen 2023 kan du kombinera dina gymnasiestudier med den bästa innebandyutbildningen på marknaden.

I flera år har Thoren Business School Sundsvall drivit ett framgångsrikt hockeygymnasium tillsammans med Sundsvall Hockey – ett koncept som skördat framgångar på och utanför isen. Nu utökar skolan sin idrottssatsning och startar innebandyinriktning.

Så här fungerar det

Inriktningen baseras på individuell utveckling och bygger på individens förmåga att lösa komplexa situationer intuitivt och snabbt.

Träningen möjliggörs genom kursen Idrottsspecialisering och bedrivs två dagar i veckan på skoltid. I dessa dagar ingår även arbete med teori där vi fördjupar oss inom idrottens alla delar gällande organisation, ekonomi, försäljning och samhällsansvar. Målet är att undervisningen ska vara en språngbräda till så mycket mer än bara det idrottsliga.

Utöver träningarna i skolan spelar eleven i sitt klubblag kvällstid. I samråd med tränare, mentor och förälder kan eleven få hjälp om hen under resans gång behöver hitta en ny miljö för fortsätta utvecklas maximalt.

Träna med välmeriterad coach

Årets Rookie i SSL, SM-slutspel, 97 SSL-matcher och inte mindre än 90 SSL-poäng samt proffsspel i Schweiz. Patrik Svensson är utan tvekan en av regionens mest meriterade inom innebandy. Men hans fina cv överskuggas av hans egenskaper som människa och ledare: lugn, tydlig och positiv. Det är svårt att tänka sig en bättre instruktör för unga, motiverade innebandykillar och tjejer.

Vad har innebandyn gett dig?

– Innebandyn har gett mig massor. Dels sportsligt där jag haft möjligheten att tävla på högsta nivå, men innebandyn har också gjort att jag fått chansen att bo utomlands och uppleva andra kulturer. Men det absolut viktigaste är att innebandyn har skapat både minnen och vänner för livet.

Vad vill du dela med dig av till innebandyeleverna?

– Först och främst är det viktigaste alltid hur vi agerar gentemot varandra: att vi är schyssta mot andra människor, men också mot oss själva. Jag har mött både med- och motgångar i min karriär och jag tror att jag kan hjälpa eleverna inte bara med teknik och taktik utan också med det mentala.

Vilka förväntningar har du på Sundsvalls nya innebandyinriktning?

– Jag sammanfattar det med två ord: kvalitet och glädje! Konceptet som är framarbetat är av högsta klass. Vi ska ge alla elever chansen till att bli så bra de själva vill bli. Då gymnasiet kan vara tufft på många olika plan vill vi också skapa en trygg miljö som är rolig att gå till. Alltså, kvalitet och glädje!

Till Patriks hjälp finns Magnus Svensson, med mångårig erfarenhet som tränare på högsta nivå i olika delar av landet och utomlands. Bland tidigare klubbar finns legendariska Fornudden IB, Granlo BK och Grasshopper-Club Zürich. Han är innebandyutbildningens arkitekt och kommer att assistera Patrik på golvet.

Vill du kombinera innebandy med gymnasiestudier? Läs mer och gör intresseanmälan här!

Bild som hör till artikeln
I sommar tar Egil studenten från Thoren Business School Gävle. Redan nu har han erbjudits en heltidsanställning på sin APL-plats Bilbolaget. – Vi vill ha kvar honom i teamet, säger handledaren David Sällman.
March 5, 2024
av 
August Gidlund