To top icon
Nyheter & reportage

Helsingborg

Bäst i skolsverige på ungt företagande: från elever till pitchmästare

Affärsgymnasiet tar täten i Skåne. Eleverna Ellinor Nilsson och Cajsa Hallin vinner Alumninästet för deras Empty Bottle UF och skickliga pitchteknik. Att bemästra presentationer är en viktig del i skolans arbete för att forma framtidens entreprenörer.
February 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Affärsgymnasiet bäst i Sverige på Ung Företagsamhet

Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra. Det är extra glädjande för elever på Affärsgymnasiet. En granskning av resultat från 2012 fram till nu pekar på att dessa skolor är bäst i Sverige då det kommer till Ung Företagsamhet. Med sammanlagt 10 SM-guld och över 200 utmärkelser sticker Affärsgymnasiet ut på flera plan. – Vi tänker entreprenörskap från första skoldagen, säger ekonomiläraren Göte Brunasso.
February 9, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

SM-guld och storslam för Affärsgymnasiet – 3 av 6 pallplatser i årets första SM-tävlingar

Elever från Affärsgymnasiet dominerade under årets första SM-tävlingar i Ung Företagsamhet. Guld och hälften av pallplatserna kammades hem till skolan. – Vi är mäkta stolta över våra elever, säger verksamhetschef Catarina Altblom.
February 2, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Gymnasiet växer – “Ännu stoltare över skolan än tidigare”

Över 800 kvadratmeter mer yta än tidigare, uppfräschning av lokalerna och en ännu starkare skolstolthet. Affärsgymnasiet Helsingborgs omlokalisering är en win-win-win.
January 26, 2024
Av
Jesper Råtts
Nyheter

Siffror visar: Affärsgymnasiets examensgrad långt över snittet

Med en examensgrad på 96,5 % förra året slår Affärsgymnasiet Helsingborg rikssnittet på högskoleförberedande program, som ligger på 81,4 %, med hästlängder. – Vi känner oss väldigt stolta, säger skolans rektor Linda Strand.
January 26, 2024
Av
Jesper Råtts
Nyheter

7 hacks för fokus

För effektivt pluggande och höga studieresultat krävs ett slipat fokus. Men hur stärker du din koncentration? Vi listar 7 metoder för att avancera på gymnasiet.
January 26, 2024
Av
August Gidlund
Nyheter

I toppfart mot drömmen – så får Erik rätt förutsättningar

Vid sidan av att lära sig om entreprenörskap, redovisning och mycket därtill siktar Erik Holm mot Formel 1. För all utveckling han fått på skolan – och möjligheten att följa sin passion – är han tacksam för Affärsgymnasiet.
January 26, 2024
Av
Jesper Råtts
Nyheter

Läraren: ”Får så mycket energi att jag inte kan låta bli att bli glad”

Roligt och givande med en härlig sammanhållning och stämning. Så beskriver Robert Lingstedt, lärare i svenska och retorik, Affärsgymnasiet.
January 26, 2024
Av
Elin Olsson
Läraren berättar

Vi ökar vårt globala fokus och vässar lärupplevelsen

Vi strävar alltid efter det bästa sättet att lära ut. Därför finslipar vi nu vårt pedagogiska koncept ytterligare.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Två lärare om TBS: “Att komma till jobbet är som att komma hem”

Vad är nyckeln till en lyckad utbildning? Bra lärare så klart. Det är något vi på Thoren Business School tror stenhårt på, och vi är inte blyga med att hylla det fantastiska arbete som våra pedagoger gör. Möt Elin Jaconelli och Henrik Gunnarsson – två eldsjälar på Affärsgymnasiet i Helsingborg.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Därför är det bra att vara en ung chef

Sverige är det land i Europa med lägst andel unga chefer, trots att viljan att bli chef är hög bland unga. Därför tog vi oss friheten att lista 5 fördelar med att vara just det: en ung chef.
January 26, 2024
Av
Jesper Råtts
Nyheter

Mentorsprogrammet hjälper Christoffer och Lukas maxa framtiden

På Thoren Business School har elever möjlighet att delta i mentorsprogrammet – en unik chans att få en egen mentor i näringslivet som hjälper med personlig utveckling, framtidsplaner och att knyta kontakter. – Det är bra att ha någon med erfarenhet att prata med. Det hjälper mycket, säger eleven Christoffer Brand.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Så lyckas du på gymnasiet – 9 tips från vetenskapen

Att utveckla kunskap är fantastiskt givande men ibland svårt och jobbigt. Därför har vi sammanställt forskningsbaserade insikter och tips som kan hjälpa dig att prestera bättre på gymnasiet.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Quiz: Hur mycket kan du om business?

Vem grundade de framgångsrika företagen? Hur många bolag finns det egentligen i Sverige? Testa hur mycket du kan om business, företagande och näringsliv i vårt quiz!
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Så hittar du gömda affärsmöjligheter – 7 tips från entreprenörsforskare

Det är långt ifrån en slump att vissa framgångsrika entreprenörer aldrig verkar få slut på revolutionerande idéer. Men hur kan det vara så? Thoren Business School förklarar – och listar 7 forskningsbaserade tips för att skapa lönsamma möjligheter.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Elvira och Nova ska ta företagsvärlden med storm

När Elvira Hallqvist och Nova Zmorzynski började på Thoren Business School tog de sina första steg mot att bli entreprenörer. Nu siktar de mot framgång som företagare – med optimala förutsättningar.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS-elever stod för bragd i EM

I september gick EM i truppgymnastik av stapeln i Luxemburg. Bra gick det för Sverige, som kammade hem ett guld, tre silver och två bronspengar. Bra gick det även för Thoren Business School som hade representanter i två av succélagen.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Rawan vann Apple Watch i entreprenörstävling

Rawan Saadi Farhan. Så heter vinnaren av Thoren Business Schools entreprenörstävling. Nu är hon lycklig ägare av en Apple Watch.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS-duon hjälper företag nå nya höjder

Thoren Business School-eleverna Tom Wilson och Oskar Holmsten blev nyligen uttagna i Carepa Junior Management Board. Nu ska de agera bollplank till en ledningsgrupp och hjälpa företaget nå nya höjder.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Superentreprenörerna från Helsingborg driver dubbla företag

Att studera på gymnasiet räcker mer än väl för många, men inte för Thoren Business School-eleverna Tom Wilson och Oskar Holmsten som samtidigt driver ett UF-företag och ett aktiebolag. – Vi älskar entreprenörskap. Vi tycker att det är helt fantastiskt att kunna jobba så här, säger Oskar Holmsten.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Ella gjorde sin APL i Spanien – “Det är bara att våga ta steget”

När det var dags att söka APL-plats för Ella Evandin och hennes klasskamrater på Thoren Business School var valet självklart för henne – hon skulle utomlands. – Jag tog mod till mig och gjorde det, och allt gick bra. Jag fick öva på min engelska och fick bättre självförtroende! Nu är det bara det jag vill: jobba och flytta utomlands, säger Ella.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Succémäklaren: “TBS är en otroligt bra skola som lärde mig otroligt mycket”

Knappt två år efter att han tog studenten från Thoren Business School kunde Patrik Demir titulera sig fastighetsmäklare, och bara veckor därpå hade han sålt sin första lägenhet. Sedan dess har karriären bara rullat på. I skrivande stund är han en av Västerås mest rekommenderade mäklare och har sålt objekt för mer än 74 miljoner kronor, blott 21 år gammal.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Gymnasievalet för att bli den riktiga ”Emily in Paris”

Vad krävs för att skapa en karriär som den berömda Netflix-karaktären? Ta del av våra tips inför gymnasievalet.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

TBS-eleven och entreprenören Olle med i spännande projekt

Trots sin ringa ålder har Olle Andersson, elev på Thoren Business School Helsingborg, hunnit med mycket i karriären. Eller vad sägs om att ha drivit en marknadsföringsblogg som snittade 100 000 visningar per månad samt grundat en egen kommunikationsbyrå? Nu är han involverad i ett spännande projekt som ska förbättra kommunikationen mellan apotekare och läkare.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Så cashar du in på gymnasiet

Studentbudgeten är inte att leka med. Studiebidraget är skralt och utgifterna känns höga. Men misströsta ej; det finns jobb att få även vid sidan av gymnasiestudierna. Vi har listat några arbeten med stora chanser till jobb.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Tidigare elever: “Gav verkligen insyn i verkligheten”

Mina Forsell och Albin Jansson tog studenten från Thoren Business School sommaren 2021. Här berättar de vad skolan betydde för dem och vilka egenskaper de tar med sig när de tar sig an livet efter gymnasiet.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Eleverna får en PT för business – så fungerar mentorsprogrammet.

På Thoren Business School Helsingborg kan eleverna få en personlig coach direkt från näringslivet. Att sitta ner och ta en kaffe med någon från företagsvärlden stärker eleverna på ett annat sätt, menar Madeleine Nilzon som arbetar med mentorsprogrammet. – Du får ett bra bollplank. En vuxen som inte är din lärare eller dina föräldrar ger dig professionell vägledning. Det är väldigt värdefullt och roligt.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Linda Strand blir ny rektor på TBS Helsingborg

Hon är en passionerad entomolog, ansvarig utgivare för två tidskrifter om insekter och är precis på väg att ta examen på den treåriga rektorsutbildningen. Den 2 augusti tillträder Linda Strand som ny rektor på Thoren Business School i Helsingborg.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

De vann Aktiekampen på Thoren Business School Helsingborg

Allt fler unga intresserar sig för börsen och sparande. Men det är inte helt enkelt att komma igång och det finns en del fällor att passa sig för. På Thoren Business School i Helsingborg har eleverna lärt sig om aktier genom en tävling på hemsidan Aktiekampen. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Reportage

Så fixade Tobias praktikplatsen på egen hand

Vet du redan nu var du skulle vilja ha praktik någonstans? Då kan du göra som Tobias! Här berättar han om hur han fick sin praktikplats – trots en åldersgräns och pandemi. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Framtidens 66 mest eftertraktade jobbroller att satsa på

Vilka är framtidens hetaste jobb? Spana in listan och se jobben värda att satsa på.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Omvalet 2021: Sista chansen att ändra ditt gymnasieval

Blev gymnasievalet inte som du tänkt dig? Ingen fara – under gymnasieomvalet kan du ändra din rangordning och lägga till skolor. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Sverige behöver fler entreprenörer – gymnasievalet kan påverka

De senaste siffrorna visar att Sveriges entreprenörskap halkar efter, men rätt utbildning kan få fler att lyckas. Läs mer om hur du kan bli entreprenör genom att välja Thoren Business School!
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

AllaFärger UF är Årets socialt hållbara UF-företag i Skåne

Alla barn ska känna sig representerade. Det är idén bakom AllaFärger UF, som har skapat en unik målarbok med illustrationer där de lyfter mångfalden i samhället. Nu prisas UF-företaget som Årets socialt hållbara UF-företag i Skåne. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Reportage

Vill du bli mäklare efter gymnasiet? Rasmus tipsar om hur du lyckas

Funderar du på att bli mäklare? Då är du inte ensam – tack vare den heta bostadsmarknaden har det blivit mångas drömjobb. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Reportage

Vill du jobba, studera vidare eller starta eget företag efter gymnasiet?

En del tror att det endast finns en väg framåt efter gymnasiet. För någon betyder det att börja jobba direkt, och för andra att studera vidare på universitet. Men har du tänkt på att du kan starta eget företag istället? Eller jobba först, och studera sen? Det finns många möjligheter efter studenten!
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Mäklare, advokat, läkare, entreprenör – Så får du drömjobbet efter gymnasiet

Vet du redan nu vad du vill jobba med efter gymnasiet? Många väljer program och gymnasieskola utifrån vad de drömmer om att arbeta med i framtiden. Om du vet ungefär vad du vill göra i framtiden så finns det en del du kan tänka på när du väljer gymnasieutbildning. Här kommer fyra populära yrken och våra tips på vilket program som kan passa dig! 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Juridiklinjen och egen advokatbyrå – Alina siktar högt

Alina Javadania drömmer om att komma in på juridiklinjen och därefter starta en ­– eller flera – advokatbyråer. På Thoren Business School Solna gör hon sig redo för framtiden och kan lägga grunden för att nå sin stora dröm.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Expert på entreprenörskap: ”Jag fick drömjobbet direkt efter gymnasiet”

Det var affärskonceptet och skolans fokus på företagande som lockade Oscar Hammar till Thoren Business School. Nu, efter studenten, jobbar Oscar som projektledare på Ung Företagsamhet där han utbildar andra inom entreprenörskap. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Gymnasievalet 2021: Det här ska du tänka på för att välja rätt

Det börjar bli dags för dig som går i nian att bestämma vilket gymnasium och vilket program du vill gå på. Kanske känns det redan solklart vad du ska välja, eller så har du fortfarande många funderingar. Här kommer några tips och råd till dig som kan göra valet enklare. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Case med SEB: Elever lärde sig om sparande och hållbarhet

Har du koll på ditt sparande? Vet du hur du kan spara på ett hållbart sätt i framtiden? Om du svarade nej på någon av frågorna så är du definitivt inte ensam. Det är anledningen till att banken SEB och Thoren Business School Solna valde att ha ett case tillsammans. Under caset fick eleverna lära sig allt om privatekonomi och hållbart sparande. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Tack till alla som deltagit i vår tävling – information om vinstutdelningen

Är du en av de som har varit med i vår tävling ”Är du nästa superentreprenör”? Stort tack till dig i sådana fall – vi har fått in fantastiskt många fina bidrag, vilket vi är otroligt glada över!
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

Mentorsprogrammet ger Andreas vägledning in i framtiden

Sedan 2014 erbjuder Thoren Business School Malmö och Thoren Business School Helsingborg ett mentorsprogram för eleverna i den tredje årskursen. Det är en chans att bolla idéer med någon som har mer erfarenhet och kunskap inom olika områden, och ovärderligt för många elever som funderar på sin framtid. För eleven Andreas Ottoson är det en chans att få en ännu större insyn i affärslivet. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Modeentreprenören Aya om känslorna kring studenten på Thoren Business School

På grund av Covid-19 kunde inte avgångseleverna fira sin student på samma sätt som vanligt, men tack vare skolans smarta lösning kunde firandet flyttas till en restaurang med säkerhetsåtgärder på plats. Här berättar Aya Hassnawi, som redan är en etablerad modeentreprenör, om sina tre år på Thoren Business School och hur det känns att nu ta studenten med hela livet framför sig. 
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

SM-medaljören Hampus satsar på boxning och natur under gymnasiet

Hampus Broman läser naturprogrammet på Thoren Business School i Örebro. Samtidigt är han en av Sveriges mest talangfulla boxare och siktar mot OS. Tack vare Thoren Sports Academy har han på ett effektivt och smidigt sätt kunnat kombinera studierna med sin boxningssatsning!
January 26, 2024
Av
Redaktionen
TSP

Smilla slår ett slag för att kombinera idrott med studier

Smilla Kjaergaard är en riktig tennistalang med en stor passion för sporten. Nu pluggar hon på Thoren Business School i Stockholm och tack vare Thoren Sports Academy kan hon fortsätta satsa både på tennis och studier!
January 26, 2024
Av
Redaktionen
TSP

Case of Emergency UF visar hur långt ett UF-företag kan nå

Nästan hälften av världens befolkning har det eller kommer att få det – men ändå är det fortfarande ett tabu att tala om menstruation i vissa länder. Det vill sex elever på Thoren Business School Västerås ändra på. Genom sitt UF-företag förser de tjejer och unga kvinnor i Bangladesh med sanitärprodukter. – Att förbise flickors behov kring menstruation bryter mot FN:s barn- och kvinnokonvention. Case of Emergency UF ville genom sin affärsidé sätta stopp för denna onda cirkel, säger UF-företagets VD Lejla Alukic.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Reportage

Thoren Business School publicerar hela digitala gymnasiemässan

Missade du livesändningen? Inga problem. Nu finns hela programmet ute på YouTube. Spana in intervjuer, livemusik och massa annan matnyttig information om skolans koncept.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Nyheter

UF-företaget 4 Change vill göra skillnad för utsatta människor

Vad händer med maten som slängs eller blir över på restaurangerna i Västerås? Tack vare tre drivna ungdomar serveras en del av maten till stadens hemlösa på stadsmissionen. UF-företaget 4Change på Thoren Business School Västerås gör skillnad för utsatta människor.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Maja fick jobb på Löwengrip Beauty AB genom praktiken

Under praktiken på Thoren Business School lyckades Maja Jansson in foten på skönhetsföretaget Löwengrip Beauty AB. I dag är hon företagets Project Assistant och arbetar bland annat med event, företagets sociala media och influencer marketing: ett riktigt drömjobb för den drivna 20-åringen.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Elever berättar

Häng med på en Business Trip – En resa med internationellt utbyte och nätverkande

Ett internationellt utbyte, nätverkande på toppnivå och en exklusiv inblick i EU-högkvarteret i Bryssel. Det blev verklighet för 28 elever från Thoren Business School Västerås under hösten.
January 26, 2024
Av
Redaktionen
Reportage