Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Nyheter

Vill du jobba, studera vidare eller starta eget företag efter gymnasiet?

En del tror att det endast finns en väg framåt efter gymnasiet. För någon betyder det att börja jobba direkt, och för andra att studera vidare på universitet. Men har du tänkt på att du kan starta eget företag istället? Eller jobba först, och studera sen? Det finns många möjligheter efter studenten!

På Thoren Business School blir du redo för livet efter gymnasiet, oavsett vad du vill göra. Så här förbereder vi dig för framtiden.

Studera vidare

Vi har tre högskoleförberedande program där du som har godkända betyg är färdig att studera vidare direkt. Det finns också ett yrkesförberedande program, Handels- och administrationsprogrammet, där du blir redo att börja jobba efter gymnasiet. Viktigt att veta är att du alltid kan lägga till kurser för högskolebehörighet.

På Thoren Business School får du en varierad undervisning och mycket stöd och coachning, så att du kan känna dig förberedd inför framtida studier.

Börja jobba direkt

Även om du har gått ett högskoleförberedande program är det viktigt för oss att du får med dig verklig erfarenhet. På Thoren Business School får du därför ha praktik, case och projekt, där du kan knyta kontakter med arbetsmarknaden. Det leder till att du lättare får jobb efter studenten.

Starta eget företag

Kanske känns det främmande och långt borta att starta eget företag direkt efter gymnasiet. Men många av våra elever gör just det. Genom bland annat Ung Företagsamhet får du testa att gå igenom hela företagarprocessen, vilket ger dig mycket viktig erfarenhet inför framtiden. Många väljer dessutom att driva sina företag vidare efter studenten.

Många möjligheter

Det finns säkerligen många fler möjligheter efter gymnasiet som inte har nämnts här ovan. Kanske vill du resa jorden runt, arbeta ideellt eller utveckla dig själv innan du gör något annat. På Thoren Business School får du utrymme att växa som person, så att du kan leda dig själv framåt. Läs mer om hur Thoren Business School förbereder dig för framtiden.