To top icon
Nyheter

Thoren Business School Umeå startar padelgymnasium med Umeå Padel Performance

Allt är förberett och klart. Läsåret 2022/23 startar Thoren Business School Umeå ett padelgymnasium i samarbete med Umeå Padel Performance på Ersboda. – Det finns en enorm potential för padel bland ungdomar. Det är snyggt att Thorengruppen är tidiga på bollen, säger Patrik Eklund på Padel Performance.

Padelsporten växer enormt över hela Sverige och Umeå är inget undantag. I dagsläget finns tre padelhallar i Umeå men det planeras för fler och Padel Performance på Ersboda har långt gångna planer på att bygga ut sin hall ytterligare.

Att nu Thoren Business School satsar på ett padelgymnasium är med andra ord fullt naturligt. TBS Uppsala drar redan till hösten i gång sitt padelgymnasium.
– Vi tror enormt mycket på det här. Padelintresset är stort i Umeå och det här är en sport för alla. Tack vare vårt samarbete med Padel Performance garanteras vi dessutom bästa tänkbara kvalitén på träningen, säger Håkan Wallengren, utbildningschef på ThorenGruppen.

Patrik Eklund från Padel Performance tycker att satsningen är helt rätt i tiden.
– Det är galet tryck i Umeå just nu och jag som var med när innebandy kom på 80-talet känner igen mig mycket i padeln nu. Innebandyn började spelas av de som var 20-25 år men slutade som en enorm barnidrott. Padeln har bara skrapat på ytan vad gäller barn och ungdomar och jag tror det kan bli bra mycket större än många tror, säger Eklund.

På Padel Performance har man märkt av det stora ungdomsintresset tack vare sin satsning Ungpadel som man kört i samarbete med Ersboda Folkets Hus.

Det är också därför man nu ansökt om att få bygga ut hallen på Ersboda.
– När vi körde i gång Ungpadel så körde vi två banor. Det är ju nu pausat på grund av pandemin men vi har både tjej- och killgrupper och det är ett enormt intresse för detta. Vi märker att ju fler unga som kommer ju mer smittar de av sig till andra. Det behövs fler banor för att ge plats för alla ungdomar och för att göra det lite billigare och enklare för ungdomar att spela. Det är viktigt att Umeå, som ju är Sveriges bästa idrottsstad, i ett tidigt skede får in de unga i padeln så det inte bara blir medelålders mellanchefer som spelar, säger Peter Sjöström på Padel Performance.

Själva upplägget ryms inom Thoren Sports Academy-konceptet (TSA) där eleverna genom att läsa Idrott och Hälsa 1, samt specialiseringskurserna 1 och 2 som individuellt tillval, ges möjlighet att träna sin idrott en gång i veckan på dagtid samtidigt som en satsning på studierna.

– Vi vill poängtera att det här är något för alla. Vi välkomnar alla, både de som spelat mycket och de som spelat lite mindre, till vårt padelgymnasium. Vi brinner för idrott i alla dess former inom ThorenGruppen och kan vi bidra till en förbättrad folkhälsa är vi nöjda med det, konstaterar Wallengren.

– Padel är en fantastisk sport och allt behöver inte vara en förstaidrott. Padeln kanske kan vara en andra- eller tredje-sport eller bara ett sätt att röra på sig. Om vi med hjälp av ThorenGruppen kan lyfta intresset för sporten bland ungdomarna i Umeå vore det fantastiskt, säger Eklund.

På Thoren Business School i Umeå finns redan ett hockeygymnasium, i samarbete med Tegs SK. Det startade hösten 2019 och till hösten blir första läsåret med tre fulla klasser där.

Intresserad att ansöka inför skolstart 22/23? Klicka här!