To top icon
Hockeygymnasiet

Thoren Business School Karlstad och Grums IK förlänger sitt samarbete med gemensamt hockeygymnasium

Thoren Business School Karlstad och Grums IK förlänger sitt samarbete med hockeygymnasiet. Ett nytt avtal har tecknats för de tre kommande åren. Ny huvudinstruktör blir Johan Erkgärds.

Grums IK har i dagsläget 38 gymnasieelever på sitt hockeygymnasium och samarbetet mellan klubben och skolan har varit långvarigt. Samarbetet har varit tätt sammanflätat och synonymt med varandra. Nu väljer parterna att fortsätta sitt framgångsrika koncept när årskullen födda 2005 kliver in i gymnasieåldern.

– Vi är glada att Grums valt att fortsätta sitt engagemang tillsammans med oss de kommande åren. Vi vill erbjuda alla hockeyintresserade ungdomar en möjlighet att får utöva den sport de älskar och få möjlighet att kombinera det med en kvalitativ gymnasieutbildning, säger Lena Bjuresäter, rektor, Thoren Business School, Karlstad.

Grums IK:s målsättning är att ta steget tillbaka till Hockeyettan och parallellt detta erbjuda en högklassig gymnasieutbildning i föreningens J18- och J20-lag. Som ett led att förstärka samarbetet har Johan Erkgärds rekryterats för ny huvudansvarig för hockeygymnasiet.

31-åringen har en gedigen hockeykarriär som aktiv spelare med bland annat 17 SHL-matcher för Färjestad och 63 juniorlandskamper för Sverige på sin meritlista.

Nu kommer han att arbeta med att vägleda, utbilda och entusiasmera unga hockeytalanger i sitt idrottande.

– Vi har haft ett långvarigt samarbete med Thoren Business School och det känns tryggt att vi tillsammans kan driva detta vidare med Johan Erkgärds. Tillsammans med skolan delar vi ambitionen att utbilda och utveckla unga talanger till sin fulla potential inom såväl ishockey som sin civila karriär, säger Anders Lundqvist, ordförande, Grums IK.