To top icon

TBS Västerås hjälper flickskola i Bangladesh

Hösten 2016 startade Thoren Business School Västerås initiativet Change for Freedom (CFF) i samarbete med en flickskola i Bangladesh, Hassandi Bijoynagar Nari Shikkha Niketan, som en del av vårt bidrag till Agenda 2030.

Eleverna på Thoren Business School har arbetat med olika områden för att förstå och stödja utvecklingen i Bangladesh, som till exempel IKT, energi, infrastruktur, sophantering, utbildning, och fattigdom.

Genom våra gemensamma ansträngningar har vi hittills uppnått betydande framsteg:

* Donerat 25 datorer
* Kopplat in internet på skolan
* Finansierat tillgång till rent dricksvatten
* Skickat matkassar till 75 elevfamiljer under coronakrisen

Under läsåren 2022/2023 och 2023/2024 har eleverna på Thoren Business School Västerås räddat nära 30 flickor från barnäktenskap vid vår partnerskola i Bangladesh. Under läsåret 2024/2025 kommer eleverna fortsätta detta viktiga arbete och rädda ytterligare 16 flickor.

– Nu tar vi nästa steg genom att samarbeta med europeiska skolor via Erasmusprojektet. I år har Thoren Business School Västerås blivit beviljade att driva projekt tillsammans med skolor i Frankrike, Italien och Portugal. Detta kommer att innebära kompetensutveckling för lärare samt elevutbyten inom projektet. Tillsammans bygger vi en starkare framtid genom utbildning, engagemang och internationellt samarbete, säger Abdur Rahaman, ekonomi- och juridiklärare på Thoren Business School Västerås.

Bild som hör till artikeln
Under sin universitetstid studerade Johan Karlsson fysik och matte på magisternivå och tanken var att doktorera inom ämnet. Men något kändes inte helt rätt. Johan sökte istället ett jobb som fysik- och mattelärare och upptäckte att han stortrivdes. I dag arbetar han som legitimerad lärare på Thoren Business School.
March 5, 2024
av