Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Elever berättar

TBS-eleven och entreprenören Olle med i spännande projekt

Trots sin ringa ålder har Olle Andersson, elev på Thoren Business School Helsingborg, hunnit med mycket i karriären. Eller vad sägs om att ha drivit en marknadsföringsblogg som snittade 100 000 visningar per månad samt grundat en egen kommunikationsbyrå? Nu är han involverad i ett spännande projekt som ska förbättra kommunikationen mellan apotekare och läkare.

Här ser ni Olle Andersson som går i årskurs 3 på Business Program på Thoren Business School i Helsingborg. I nuläget har han APL (arbetsplatsförlagt lärande) på tech-hubben Hetch. Här berättar Olle sin egen berättelse:

– Jag startade och drev en blogg om affiliatemarknadsföring som under det första året hade cirka 100 000 visningar per månad och 122 publicerade artiklar. På olika sociala kanaler hade jag drygt två miljoner anhängare som aktivt följde min blogg. Detta lade jag ned för cirka ett år sedan för att det blev för stort för mig att förvalta på egen hand, samt för att jag kände att detta företag inte var något som jag hade kunnat skala upp till något större. Mina inlägg lever dock ännu kvar på vissa sociala medier, och det trillar fortfarande in lite pengar då och då i form av provisionsförsäljning, säger han och fortsätter:

– Efter detta gick jag vidare till att grunda en kommunikationsbyrå som specialiserade sig på digitalt kundbemötande genom olika smarta, tekniska lösningar såsom AI. Vi jobbade med flertalet olika större företag och skötte deras sociala medier på kundbemötandesidan. Just nu står denna verksamhet pausad, dock inte nerlagd. Anledningen till detta var att jag blev antagen till Techship (ett projekt som syftar till att få ungdomar att starta egna företag eller börja studera, reds. anm.) under Hetch AB. På Techship står jag, tillsammans med bland annat Nour Habib (social entreprenör och grundare av Trygg Rätt, reds. anm.), och två andra grundare för ett startup vars vision är att förbättra kommunikationen mellan apotekare och läkare. Mer än så säger jag dock inte i nuläget då detta projekt fortfarande är i ett väldigt tidigt uppstartsskede.

December 28, 2022
av 
Redaktionen