Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Nyheter

Sverige behöver fler entreprenörer – gymnasievalet kan påverka

De senaste siffrorna visar att Sveriges entreprenörskap halkar efter, men rätt utbildning kan få fler att lyckas. Läs mer om hur du kan bli entreprenör genom att välja Thoren Business School!

Global Entrepreneurship Monitor är världens största entreprenörsundersökning. Den nationella rapporten följer det svenska entreprenörskapets utveckling sedan 2000-talets början.

Den senaste årsrapporten visar att Sverige presterar svagt jämfört med andra länder. 2019 sysslade totalt 8,3 procent av Sveriges befolkning med entreprenörskap.

Sverige placerade sig på plats 38 av totalt 50 länder, baserat på antalet personer som driver nya företag. Entreprenörer skapar arbete, utvecklar nya innovationer, och bidrar till ekonomin. Därför är det väldigt viktigt att fler i Sverige vågar bli entreprenörer.

Rätt utbildning ökar chanserna

Enligt GEM kan rätt utbildning få fler att ta steget och utveckla egna företag. Rapporten lyfter fram initiativet Ung Företagsamhet (UF) som särskilt bra för att få personer i rätt riktning.

Det beror på att personer som har fått prova på att driva företag har större chanser att klara av det senare i livet. Thoren Business School lägger stort fokus på UF och utgår från ett entreprenöriellt perspektiv i all undervisning:

  • Eleverna får starta och driva egna företag.
  • Eleverna får förståelse för socialt entreprenörskap och skapar uppskattade samhällsinitiativ.
  • Undervisningen drivs i projektform, där eleverna hjälper riktiga företag med deras olika utmaningar.
  • Eleverna åker på en Business Trip utomlands för att få viktiga erfarenheter från den globala marknaden.

Vill du driva ett företag som förbättrar Sverige? Läs mer om inriktningen Entreprenör och Samhälle här.