Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
TSP

SM-medaljören Hampus satsar på boxning och natur under gymnasiet

Hampus Broman läser naturprogrammet på Thoren Business School i Örebro. Samtidigt är han en av Sveriges mest talangfulla boxare och siktar mot OS. Tack vare Thoren Sports Academy har han på ett effektivt och smidigt sätt kunnat kombinera studierna med sin boxningssatsning!

Vi passade på att ställa fyra frågor till Hampus.

Vad betyder boxningen för dig?

– Allt. Den är mitt liv och har alltid varit det. Jag började boxas när jag var 6,5 år gammal och jag vet inte vad jag skulle vara utan boxningen.

Vad har du för meriter?

– Jag har tagit åtta SM-guld i rad och i fjol (2019) kom jag femma på EM och tvåa i en stor internationell turnering i Bulgarien.

Vad har du för målsättningar med boxningen?

– Jag vill ta en OS-medalj, förhoppningsvis i Paris 2024. Sedan vill jag gå vidare till proffsvärlden och leva på boxningen.

Vad betyder Thoren Sports Academy för dig och din boxningssatsning?

– TSA har hjälpt mig mycket. Tack vare TSA så har jag kunnat anpassa mina studier efter boxningen. Det har gjort det möjligt för mig att vara borta från skolan för att åka på läger och turneringar, samtidigt som jag kunnat plugga på distans och få hjälp med studierna även om jag inte varit i skolan

Läs mer om Thoren Sports Academy här.