Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
TSP

SM-medaljören Hampus satsar på boxning och natur under gymnasiet

Hampus Broman läser naturprogrammet på Thoren Business School i Örebro. Samtidigt är han en av Sveriges mest talangfulla boxare och siktar mot OS. Tack vare Thoren Sports Academy har han på ett effektivt och smidigt sätt kunnat kombinera studierna med sin boxningssatsning!

Vi passade på att ställa fyra frågor till Hampus.

Vad betyder boxningen för dig?

– Allt. Den är mitt liv och har alltid varit det. Jag började boxas när jag var 6,5 år gammal och jag vet inte vad jag skulle vara utan boxningen.

Vad har du för meriter?

– Jag har tagit åtta SM-guld i rad och i fjol (2019) kom jag femma på EM och tvåa i en stor internationell turnering i Bulgarien.

Vad har du för målsättningar med boxningen?

– Jag vill ta en OS-medalj, förhoppningsvis i Paris 2024. Sedan vill jag gå vidare till proffsvärlden och leva på boxningen.

Vad betyder Thoren Sports Academy för dig och din boxningssatsning?

– TSA har hjälpt mig mycket. Tack vare TSA så har jag kunnat anpassa mina studier efter boxningen. Det har gjort det möjligt för mig att vara borta från skolan för att åka på läger och turneringar, samtidigt som jag kunnat plugga på distans och få hjälp med studierna även om jag inte varit i skolan

Läs mer om Thoren Sports Academy här.

Bild som hör till artikeln
I sommar tar Egil studenten från Thoren Business School Gävle. Redan nu har han erbjudits en heltidsanställning på sin APL-plats Bilbolaget. – Vi vill ha kvar honom i teamet, säger handledaren David Sällman.
March 5, 2024
av 
August Gidlund