Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Elever berättar

Så fixade Tobias praktikplatsen på egen hand

Vet du redan nu var du skulle vilja ha praktik någonstans? Då kan du göra som Tobias! Här berättar han om hur han fick sin praktikplats – trots en åldersgräns och pandemi. 

Tobias, 17 år, går på Thoren Business School i Helsingborg. I vanliga fall har han lektioner i skolan, men just nu är han ute på APL hos Kids Brandstore. Det var Tobias själv som valde praktikplatsen.

– Jag tycker det är kul med mode, berättar Tobias om varför han ville ha praktik där.

Tobias hade tidigare sökt jobb i butiken, men då förklarade butikschefen Sara att de inte lät någon under 18 år jobba där. Så när han skulle ut på praktik testade han att höra av sig igen och Sara berättar att hon inte kunde säga nej.

– Jag kom ihåg honom, för han hade gjort ett intryck på mig. Han berättade att han skulle ha APL och sa att det kanske är en möjlighet att visa framfötterna. Jag kunde inte tacka nej till det, så då gjorde vi ett undantag för Tobias, säger Sara, som är riktigt nöjd med det beslutet.

– Det är en jättego kille, annars skulle jag aldrig ha tagit hit honom som praktikant!

Tobias i sin tur tycker också om att få jobba där. Än så länge har han fått vika kläder, fixa prislappar och hjälpa kunder.

– Jag känner att kundservice är något som jag kan bidra med. Sen tror jag att jag är hyfsad på att vika kläder, eller hur Sara? säger Tobias skämtsamt, och Sara nickar och ler instämmande.

Vad tycker du om att skolan erbjuder APL?
– Jag tycker att det är bra, för då får man ett större kontaktnät. Vi har 11 veckor, så när man vill komma ut i riktiga arbetslivet har man någon att kontakta och man har en fördel, säger Tobias.

December 28, 2022
av 
Redaktionen