Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Nyheter

Rymden + business = sant?

Rymdindustrin behöver personer som är vassa på både rymden och business. Thoren Business School är det perfekta valet för dig som vill bemästra båda fälten och få de hetaste rymdjobben. 

Den globala rymdindustrin växer. Enligt The Guardian står kommersiella företag för 80 procent av den 424 miljarder dollar stora industrin. Entreprenörer som Jeff Bezos, Elon Musk och Sir Richard Branson satsar på rymden och rymdturismen.

Enligt beräkningar som The Guardian rapporterar om förväntas rymdindustrin växa med hela 1 biljon dollar under nästa årtionde. Detta på grund av teknikutvecklingen och det växande intresset för rymden, som leder till stora ekonomiska satsningar.

Jobba med rymden
För dig som vill jobba med rymdbusiness är Thoren Business School rätt val. Du får du de naturvetenskapliga kunskaper som behövs samtidigt som du blir en fena på business.

Rymdstyrelsen tipsar om olika utbildningar för att jobba inom rymdindustrin. På gymnasiet är det bra att gå Naturvetenskapsprogrammet, och sedan välja högskoleutbildning utifrån vad du vill jobba med inom rymdsektorn.

Förutom forskare och ingenjörer behöver industrin entreprenörer, kommunikatörer och jurister. Dessa inriktningar kan du välja på Thoren Business School.

Åk på internationell Business Trip
Det är också viktigt att kunna kommunicera med människor från olika länder och ha bra kunskaper i internationell business.

På Thoren Business School vässar du dessa kunskaper. Du får till exempel åka på en internationell Business Trip och se hur andra länder arbetar.

Vill du ha ett toppjobb inom rymdbusiness? Läs mer om Management Program här, och om Communication Program här.