Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Reportage

Rumeysas UF-företag sprider turkiska smaker – nominerad till UF-final

Rumeysas Bilgrin på Thoren Business School Malmö har hittat ett smart sätt att öka utbudet på den eftertraktade maträtten Manti. 

Rumeysa Bilgrin är nominerad till årets regionfinal i Ung Företagsamhet för sitt företag Pasa Manti.
Ambitionen med Pasa Manti är alla ska kunna få smaka Manti, en traditionell turkisk maträtt.  

Affärsidén hyllas

Idén föddes av att Rumeysa såg en stor efterfrågan på den traditionella rätten bland sin mammas vänner. Då insåg Rumeysa att hon ville ge fler möjligheten att smaka Manti till ett rimligt pris.

Trots covid-19 har responsen har varit så pass bra att Rumeysa nästan inte hinner laga alla beställningar. Hon har dessutom blivit tillfrågad att sälja fler varianter av rätten.
– Det har varit jätteroligt att driva företaget. Jag har utvecklats otroligt mycket av att få ansvara över allt.

Rumeysas långsikta mål med Pasa Manti att köpa en cykelmatvagn och kunna sälja rätterna på torget.

– Nu vet jag exakt hur jag ska göra för att starta ett företag i framtiden. Mitt mål efter studenten är att driva en egen restaurang, säger Rumeysa.

Vad är det bästa med Thoren Business School?
– Det bästa med TBS är att vi får så många möjligheter. Vi får starta företag, testa nya saker och i trean åka på en Business Trip utomlands. Det ser jag fram emot, säger Rumeysa.

Vill du också bli entreprenör och starta företag redan på gymnasiet? Läs mer om Thoren Business School här.

Bild som hör till artikeln
I sommar tar Egil studenten från Thoren Business School Gävle. Redan nu har han erbjudits en heltidsanställning på sin APL-plats Bilbolaget. – Vi vill ha kvar honom i teamet, säger handledaren David Sällman.
March 5, 2024
av 
August Gidlund