Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Nyheter

Nya samarbetet win-win för TBS och universitet

Thoren Business School Malmö utbildar inte bara framtidens stjärnor inom business. Sedan några veckor tillbaka har ett gäng universitetsstudenter praktik på skolan, där de får dra lärdomar av Affärsgymnasiets kompetenta lärare.

Thoren Business School Malmö tecknade nyligen ett samarbete med Malmö universitet, som går ut på att lärarstudenter har sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU/praktik) på Affärsgymnasiet. Samtidigt ska lärarna på Thoren Business School gå en handledarutbildning på universitetet för att kunna ge bästa möjliga stöd till de praktiserande lärarna.  

– Vi gör detta då vi håller en högkvalitativ utbildning och vill att studenterna ska kunna komma ut och praktisera så att de kan varva teori med praktik, säger Daniella Ulusoy, biträdande rektor på Thoren Business School Malmö och fortsätter:

– Tanken är att vi ska fortsätta samarbeta med Malmö universitet så att det blir en samverkan mellan oss och dem. I framtiden ska vi också kunna åka på besök till universitetet, se hur en föreläsning går till och hur utbildningar är upplagda.

Daniella Ulusoy, biträdande rektor på Thoren Business School Malmö.

Kravet: behöriga lärare

Det är inte vilka som helst som får bli handledare till universitetsstudenter. För att få ta emot lärarstudenter på VFU krävs att de handledande lärarna är behöriga och legitimerade – vilket Thoren Business School Malmös lärare är.

– Vi är stolta över det. Och är man behörig har man också mycket att dela med sig av, säger Daniella Ulusoy.

I skrivande stund är de första studenterna mitt uppe i sin VFU på Thoren Business School, där de undervisar i samhällskunskap, religion och matematik.

Bild som hör till artikeln
Artin tar examen från Thoren Business School med allra högsta betyg. Toppeleven driver dessutom ett företag som vill stötta elever till bättre pluggande. – Det är viktigt att ha ett mål med gymnasiet, tipsar han. ‍
March 5, 2024
av 
Redaktionen