Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Elever berättar

Mentorsprogrammet hjälper Christoffer och Lukas maxa framtiden

På Thoren Business School har elever möjlighet att delta i mentorsprogrammet – en unik chans att få en egen mentor i näringslivet som hjälper med personlig utveckling, framtidsplaner och att knyta kontakter. – Det är bra att ha någon med erfarenhet att prata med. Det hjälper mycket, säger eleven Christoffer Brand.

Elever som ska börja i årskurs 3 kan söka till mentorsprogrammet, där de får en personlig mentor som är aktiv i näringslivet. Under mötena med mentorn får eleven bolla idéer och tankar med framgångsrika personer – en ovärderlig möjlighet inför framtiden.

Frågorna om livet efter gymnasiet kan nämligen vara många. Därför tog Christoffer Brand som går Management Program (Naturvetenskapsprogrammet) på Thoren Business School Helsingborg tillfället i akt att få svar på frågor, öppna dörrar och knyta kontakter inför nästa steg i karriären.  

– Jag hade ingen aning om vad jag ville göra efter studenten, så jag såg detta som ett sätt att få kontakter och någon att bolla idéer med, säger han och fortsätter:

– Vi har pratat om personlig utveckling, gymnasiearbete och livet efter studenten. Det är det jag vill med mentorsprogrammet: få svar på frågor om framtiden, idéer på vad man kan göra efter gymnasiet och prata om mina idéer och få höra någon annans åsikter om dem.

Christoffers mentor heter Patrik Larsson och är Commercial Director på Hasbro – ett amerikanskt företag verksamt inom leksaksbranschen. Han har varit mentor i tre år och valde att bli det för att få dela med sig av sina erfarenheter och bidra till att hjälpa en ny generation.

– Man sitter ändå på ganska mycket erfarenhet och kunskap. Jag har själv gjort samma resa, så det är kul att finnas till hands. Om jag kan hjälpa till lite är det fantastiskt och då är jag jättenöjd.

Win-win för alla parter

Lukas Gunnarsson Nial som går Business Program (Ekonomiprogrammet) såg mentorsprogrammet som en möjlighet att få nya erfarenheter och knyta kontakter. Därför valde han att ansöka till programmet – något han inte ångrat en sekund.

– Jag hoppas att min mentor ska kunna hjälpa mig och ge mig den kunskap som kan vara bra att ha i framtiden. Jag har förhoppningar om att få ett större kontaktnät, vilket alltid är bra att ha, säger han och fortsätter:

– Det är alltid spännande och kul att lära känna nya människor, och speciellt vuxna som kanske är på den plats man själv vill vara på i framtiden. Det mest värdefulla med mentorsprogrammet är att ha någon att bolla idéer med och få en att se nya perspektiv. Jag lägger även stort värde i att jag fått en ny kompis och en person att se upp till.

Mentorn som Lukas syftar på heter Jimmy Johansson och är affärschef på Samhall. Även han är idel positiv till mentorskapet – en möjlighet han också gärna haft som ung.

– Att vara mentor är en fantastisk möjlighet att påverka och vägleda en ung persons utveckling, jag hade själv önskat att få en mentor tidigt i livet, säger Jimmy.

Båda mentorerna, Patrik och Jimmy, menar att de också drar nytta av mentorskapet. Det är alltså absolut inte bara eleverna som gynnas.

– Att få vara mentor är en möjlighet att påverka, vägleda och utveckla sig själv som person och ledare. TBS arrangerar detta på ett föredömligt och professionellt sätt. För mig är det viktigt att jag själv delar skolans värdegrund och står bakom det sätt som skolan jobbar med programmet.

Vill du också maxa din framtid på Thoren Business School? Ansök här!
November 22, 2023
av 
Jesper Råtts