Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: Flera nya finalplatser för Affärsgymnasiet

3 av Värmlands 10 bästa UF-företag kommer från Affärsgymnasiet. Det står nu klart efter att eleverna bakom dessa belönats med eftertraktade regionfinal-platser i kategorien Årets UF-företag.

Det här är en del i artikelserien om arbetet och människorna bakom ett av Sveriges bästa gymnasium inom entreprenörskap.

Framgångarna fortsätter för Affärsgymnasiet. Kvalomgången i kategorin årets UF-företag för hela Region Värmland har nu avgjorts. Efter tuff konkurrens med flera hundratals företag lyckades Affärsgymnasiet Karlstad knipa hela 3 av de 10 platserna.

Ekonomi Äventyret UF, Tjänstefabriken UF och Mino-Vårdguide UF är vidare till Värmlands UF-mässa. Vinst i den skulle innebära en eftertraktad plats till SM.

– Vi är riktigt stolta över våra duktiga elever, säger skolchefen Catarina Altblom.

Framgångsrikt företagande


Och skolan bör vara stolt då eleverna visat prov på både framgångsrikt och innovativt företagande.

Elin Nordgren och Minna Wendegård Jarnevi bakom Ekonomiäventyret UF arbetar för att tillgängliggöra kunskap om privatekonomi och en ekonomisk hållbar livsstil.

Amanda Petterson och Tindra Sturesson bakom Tjänstefabriken UF lyckas med välskötta uppdrag som bemanningsföretag.

Lily Massoudi bakom Mino-Vårdguide UF uppmärksammas för sin nyskapande hälsoapp.

Eleverna har olika affärsidéer men liknande driv och noggrannhet. Dessa kvaliteter behövs för all typ av entreprenörskap och värderas högt av Ung Företagsamhets jury.

Under regionmässan den 21 februari kommer eleverna ställas inför en ny jury. Då avgörs vilka som får gå vidare till den nationella finalen.

Ekonomiäventyret UF (Elin Nordgren & Minna Wendegård Jarnevi)
Tjänstefabriken UF (Amanda Pettersson & Tindra Sturesson)
Mino Vårdguide UF (Lily Massoudi)

Bild som hör till artikeln
I sommar tar Egil studenten från Thoren Business School Gävle. Redan nu har han erbjudits en heltidsanställning på sin APL-plats Bilbolaget. – Vi vill ha kvar honom i teamet, säger handledaren David Sällman.
March 5, 2024
av 
August Gidlund