Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Kraft till både elever och mentorer

Mentorsprogrammet i Helsingborg och Malmö

Om inriktningen

Thoren Business Schoool Malmö och Helsingborg har tillsammans en satsning på ett eget mentorsprogram. Programmet har sedan starten 2014 fått stort genomslag, och har nu 60 aktiva deltagare; 30 elever och 30 mentorer från Skånes näringsliv. Mentor och elev följer ett givet program med seminarier och har även enskilda möten, allt för att maxa tiden de har tillsammans.

Mentorsprogrammet ger Andreas vägledning

Sedan 2014 erbjuder Thoren Business School Malmö och Thoren Business School Helsingborg ett mentorsprogram för eleverna i den tredje årskursen. Det är en chans att bolla idéer med någon som har mer erfarenhet och kunskap inom olika områden, och ovärderligt för många elever som funderar på sin framtid. För eleven Andreas Ottoson är det en chans att få en ännu större insyn i affärslivet.

Andreas Ottoson går tredje året av ekonomiprogrammet på Thoren Business School Helsingborg. Gymnasielivet börjar därmed närma sig sitt slut, men han har fortfarande mycket att se fram mot under året. Tack vare skolans mentorsprogram har han dessutom en vägledare till livet efter gymnasiet.

– I framtiden kommer vi att ha ett antal möten fram tills att programmet avslutas. Vi kommer att ha ett eller två möten i månaden, och sen så får vi se hur vårt upplägg blir. Det jag vill få ut av detta, det är ju såklart att få inspiration och insikt i affärslivet, kanske kontakter och ett bättre nätverk. Jag hoppas att han kan hjälpa mig på den vägen, berättar Andreas som är nöjd med sin utvalda mentor.

– Jag är jättenöjd med min mentor som är en engagerad och energisk profil från affärslivet. Våra identiteter verkar matcha väldigt bra och vi ligger på samma nivå i motivation och intresse. Så det är väldigt kul!

Andreas sökte till mentorsprogrammet eftersom han hade hört av tidigare elever att de fick ut mycket av det.

– Jag har min framtid redan delvis planerad, vad jag ska studera och så efter gymnasiet. Men det känns bra att ha någon att diskutera med kring vad man ska göra efter det.

Så här funkar det

Du söker till mentorsprogrammet under din gymnasietid och får då kontakt med en person från näringslivet som hjälper dig att nå just dina mål.

Fyll i formuläret och skicka in

Jag samtycker till att Thorengruppen behandlar mina personuppgifter (namn, telefonnummer, uppgift om elev alt. vårdnadshavare) för att fortlöpande kontakta mig avseende information om skolan. Du kan när du vill kontakta oss om du vill upphöra att få information från oss. Vi tar då också bort dina inlämnade personuppgifter. Mer information om vår personuppgiftsbehandlingen finner du på thorengruppen.se/dataskydd.
Tack, vi återkommer inkom kort!
Något blev galet. Testa igen eller maila oss på info@thorengruppen.se

Frågor? Kontakta oss!

Om du har frågor om mentorsprogrammet kan du kontakta skolans kommunikatör: 

Kevin Hörqvist, kevin.horqvist@affarsgymnasiet.se, 070-496 96 01

Nyheter från inriktningen

Senaste nytt

Thoren Sports Academy blir Thoren Sports Profile

Thoren Sports Academy blir Thoren Sports Profile

Thoren Business School döper om sin idrottssatsning Thoren Sports Academy till Thoren Sports Profile. Det nya namnet ska spegla konceptet på ett tydligare sätt.
February
3
2023
Av 
Redaktionen
TSP
TBS Gävle startar padelinriktning

TBS Gävle startar padelinriktning

Thoren Business School i Gävle satsar på padel. I samarbete med nyöppnade Strömsbro Padel erbjuds skolans elever från och med nästa läsår att träna padel inom ramen för individuellt val. - Padel är en idrott som passar alla, säger rektor Joacim Swedén.
December
9
2021
Av 
Redaktionen
TSP
Thoren Business School tecknar avtal med en av hockeyvärldens giganter – CCM Hockey

Thoren Business School tecknar avtal med en av hockeyvärldens giganter – CCM Hockey

Thoren Business School har ishockeygymnasium i Karlstad, Sundsvall och Umeå. Nu inleder TBS ett samarbete och har skrivit ett treårsavtal med en av hockeyvärldens giganter, CCM Hockey.
April
23
2021
Av 
Redaktionen
TSP