Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Vill du se skolan med
dina egna ögon?

Besök oss!

Psst!
Du vet väl att vi har öppet hus på våra skolor? Välj orten i huvudmenyn för att se nästa tillfälle!
Psst!
Du vet väl att vi har öppet hus på våra skolor? Klicka här för att se nästa tillfälle!

Anmäl dig här:

Gävle
Helsingborg
Jönköping
Karlstad
Malmö
Stockholm
Sundsvall
Uppsala
Västerås
Växjö
Örebro
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.

Har du frågor om oss? 
Här kommer våra vanligaste

Frågor och svar

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till universitet eller högskola.

Hur ser schemat ut på Affärsgymnasiet?

Ungefär som på universitet och högskolor delar vi in schemat i olika block. Du jobbar med några få kurser åt gången och får på så sätt enklare att lära dig dem.

Hur ändrar jag mitt skolval?

Det är den lokala gymnasieantagningen som har hand om alla ansökningar till gymnasiet. Kontakta din lokala gymnasieantagning för hjälp med att ändra ditt skolval.

När är skolstart?

Skolan startar efter sommaren. Datum och mer information om skolstarten hittar du i ditt antagningsbesked.

Vilka utbildningar har ni?

Vi har följande program: Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Försäljnings- och serviceprogrammet. På din skolas ortssida kan du se vilka utbildningar som erbjuds på den skolan.

Hur bokar jag ett möte på skolan?

Om du vill boka ett möte kan du kontakta skolan. Kontaktuppgifter hittar du på din ortssida.

Vilken åldersgräns är det till gymnasiet?

För att kunna börja på gymnasiet behöver du vara under 20 år. Du kan inte heller ha gått en gymnasieutbildning tidigare.

Hur söker jag till Thoren Business School?

Du söker via din lokala gymnasieantagning. Om du vill byta till oss finns mer information på din ortssida som du hittar i huvudmenyn.

Hur höga antagningspoäng är det?

Antagningspoängen skiljer sig från år till år och det går därför inte att säga hur höga de kommer att vara i framtiden. Det du kan göra är att se hur de har sett ut tidigare för att ha något att jämföra med. På din lokala gymnasieantagning hittar du tidigare antagningspoäng.

Är jag behörig till gymnasiet?

För behörighet till yrkesprogram (Försäljnings- och serviceprogrammet) krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem andra ämnen.

För behörighet till högskoleförberedande program (Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet) krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik samt i minst nio andra ämnen. För Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de nio övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap. För Naturvetenskapsprogrammet ska tre av de nio övriga godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Om du inte har detta, så råder vi dig att prata med din nuvarande skolas studie- och yrkesvägledare för att se över dina alternativ. Du kan läsa mer om behörighet till gymnasiet här.