Det sker en skillnad i svårighetsgrad när du går från högstadiet till gymnasiet. Skolan arbetar med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för dig att sätta upp mål efter dina personliga mål och förutsättningar.
Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.
Du kan satsa på din idrott på gymnasiet genom vår idrottsförening, Thoren Sports Profile. Då får du utöva din sport under det individuella valet och kan få extra stöd i skolan om du missar något på grund av sporten. Kontakta skolans rektor för att få veta om det är möjligt för dig att utöva just din sport genom Thoren Sports Profile.
I schemat arbetar vi med blockschema. Det betyder att våra elever läser några kurser i taget under en viss period med ett speciellt tema. Kurserna byts ut vid nästa block. Det gör att eleverna kan ha fullt fokus på det aktuella temat samt hinner påbörja och slutföra sina uppgifter. Schemaplaneringen styrs bland annat av case, ämnesövergripande businessprojekt och UF.
Det är den lokala gymnasieantagningen som har hand om alla ansökningar till gymnasiet. Kontakta din lokala gymnasieantagning för hjälp med att ändra ditt skolval.
Skolan startar efter sommaren. Datum och mer information om skolstarten får du veta i ditt antagningsbesked.
Vi har följande program: Business Program (ekonomiprogrammet), Communication Program (samhällsvetenskapsprogrammet), Commerce Program (försäljnings- och serviceprogrammet), och Management Program (naturvetenskapsprogrammet). På din skolas ortssida kan du se vilka utbildningar som finns där. På ortssidan finns även mer information om varje program samt kontaktuppgifter till skolan.
Om du vill boka ett möte kan du kontakta skolan. Kontaktuppgifter hittar du på din ortssida.
För att kunna börja på gymnasiet behöver du vara under 20 år. Du kan inte heller ha gått en gymnasieutbildning tidigare
Du söker via din lokala gymnasieantagning. Om du vill byta till oss finns mer information på din ortssida som du hittar i huvudmenyn.
Antagningspoängen skiljer sig från år till år och det går därför inte att säga hur höga de kommer att vara i framtiden. Det du kan göra är att se hur de har sett ut tidigare för att ha något att jämföra med. På din lokala gymnasieantagning hittar du tidigare antagningspoäng.
För att börja på ett högskoleförberedande program behövs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.
Om du inte har detta, så råder vi dig att prata med din nuvarande skolas studie- och yrkesvägledare för att se över dina alternativ. Du kan läsa mer om behörighet till gymnasiet här. Om du behöver läsa upp betygen är ett alternativ att börja på Introduktionsprogrammet istället. Du kan läsa mer om Introduktionsprogrammet här.