To top icon
Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt

Hello you!

Boka privat rundtur eller besök Öppet Hus

Välkommen 😊

Psst!

Du vet väl att vi har Öppet Hus på plats på våra skolor? 
Välj orten du är intresserad av i huvudmenyn för att se nästa tillfälle!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!

Boka privat rundvisning!

Jag samtycker till att Thorengruppen behandlar mina personuppgifter (namn, telefonnummer, uppgift om elev alt. vårdnadshavare) för att fortlöpande kontakta mig avseende information om skolan. Du kan när du vill kontakta oss om du vill upphöra att få information från oss. Vi tar då också bort dina inlämnade personuppgifter. Mer information om vår personuppgiftsbehandlingen finner du på thorengruppen.se/dataskydd.
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Gävle
Helsingborg
Jönköping
Karlstad
Linköping
Malmö
Solna
Stockholm
Sundsvall
Uppsala
Västerås
Växjö
Örebro

Vanliga frågor

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när du går från högstadiet till gymnasiet. Skolan arbetar med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för dig att sätta upp mål efter dina personliga mål och förutsättningar.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Vad är Thoren Sports Profile?

Du kan satsa på din idrott på gymnasiet genom vår idrottsförening, Thoren Sports Profile. Då får du utöva din sport under det individuella valet och kan få extra stöd i skolan om du missar något på grund av sporten. Kontakta skolans rektor för att få veta om det är möjligt för dig att utöva just din sport genom Thoren Sports Profile.

Hur ser schemat ut på Thoren Business School?

I schemat arbetar vi med blockschema. Det betyder att våra elever läser några kurser i taget under en viss period med ett speciellt tema. Kurserna byts ut vid nästa block. Det gör att eleverna kan ha fullt fokus på det aktuella temat samt hinner påbörja och slutföra sina uppgifter. Schemaplaneringen styrs bland annat av case, ämnesövergripande businessprojekt och UF.

Hur ändrar jag mitt skolval?

Det är den lokala gymnasieantagningen som har hand om alla ansökningar till gymnasiet. Kontakta din lokala gymnasieantagning för hjälp med att ändra ditt skolval.

När är skolstart?

Skolan startar efter sommaren. Datum och mer information om skolstarten får du veta i ditt antagningsbesked.

Vilka utbildningar har ni?

Vi har följande program: Business Program (ekonomiprogrammet), Communication Program (samhällsvetenskapsprogrammet), Commerce Program (försäljnings- och serviceprogrammet), och Management Program (naturvetenskapsprogrammet). På din skolas ortssida kan du se vilka utbildningar som finns där. På ortssidan finns även mer information om varje program samt kontaktuppgifter till skolan.

Hur bokar jag ett möte på skolan?

Om du vill boka ett möte kan du kontakta skolan. Kontaktuppgifter hittar du på din ortssida.

Vilken åldersgräns är det till gymnasiet?

För att kunna börja på gymnasiet behöver du vara under 20 år. Du kan inte heller ha gått en gymnasieutbildning tidigare

Hur söker jag till Thoren Business School?

Du söker via din lokala gymnasieantagning. Om du vill byta till oss finns mer information på din ortssida som du hittar i huvudmenyn.

Hur höga antagningspoäng är det?

Antagningspoängen skiljer sig från år till år och det går därför inte att säga hur höga de kommer att vara i framtiden. Det du kan göra är att se hur de har sett ut tidigare för att ha något att jämföra med. På din lokala gymnasieantagning hittar du tidigare antagningspoäng.

Är jag behörig till gymnasiet?

För att börja på ett högskoleförberedande program behövs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.


Om du inte har detta, så råder vi dig att prata med din nuvarande skolas studie- och yrkesvägledare för att se över dina alternativ. Du kan läsa mer om behörighet till gymnasiet här. Om du behöver läsa upp betygen är ett alternativ att börja på Introduktionsprogrammet istället. Du kan läsa mer om Introduktionsprogrammet här.

Animation med dialog som rullar

Thoren Business School

Vässar dina förmågor

CASE

Vi tar företagsvärlden in i klassrummet. Hos oss blir du anställningsbar direkt efter studenten. Du tränar på att jobba med verkliga projekt och lösa verkliga utmaningar.

UNG FÖRETAGSAMHET

Du får möjlighet att starta ditt eget företag, och det är något vi är grymma på! Nu är det din tur. Vilken är din affärsidé? Många elever gör också om sitt UF-företag till ett riktigt

GLOBALISERING

Tillsammans med dina klasskamrater åker du på Business Trip för att använda det du lärt dig i ett verkligt sammanhang. Efter studenten är hela världen din arbetsmarknad.

PRAKTIK (APL)

Endast på Commerce program. Genom att använda de teoretiska kunskaper du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden – på riktigt. Praktikplatsen ger dig goda chanser till jobb.

Upptäck Thoren Business School

Våra lärare

Våra program

Så säger våra elever

Vad vill du bli?

Är du framtidens inspirerande vd, strategiska ekonom, kreativa marknadschef eller pratglada sales manager?
Ekonomiprogrammet, efter studenten. Yrken som marknadsassistent, projektledare, administratörMöjliga yrken efter Naturvetenskapsprogrammet som läkare, programmerare, juristMöjliga yrken efter samhällsvetenskapsprogrammet som copywriter, lärare, informatörMöjliga yrken efter försäljnings- och serviceprogrammet som butikssäljare, kommunikatör och inköpare
Mockup på magasin

Sveriges bästa lärare!

På Thoren Business School strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. Vi är mycket ambitiösa när vi rekryterar och letar noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna some text inside of a div block.

Digitalt lärande med egen skoldator

Självklart arbetar vi med och nära IT. Som elev får du låna en bärbar dator som du har som arbetsredskap alla tre åren och även annan teknisk utrustning finns tillgänglig under studietiden

Världen som arbetsmarknad

Du lär dig om andra affärskulturer samtidigt som du utvecklas och växer som människa. Skolan bekostar en Business Trip inom Europa, och många av våra elever väljer att ha APL, case eller Ung Företagsamhet utomlands. *Under rådande omständigheter kring covid-19 gör vi anpassningar för att följa de allmänna råden.

Så kan en dag se ut

Animation hur en dag kan se ut som student