Vi använder cookies för att förbättra besöksupplevelsen och anpassa vårt innehåll. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer.
To top icon
Fler nyheter från

Örebro

Vad är senaste nytt hos oss?

Nyheter

9 lärare nomineras till nationell gala

Nio lärare på Thoren Business School Helsingborg har nominerats till Lärargalan. Att det är eleverna som uppmärksammat deras arbete innebär en extra härlig bekräftelse. – Då vet jag att jag lyckas nå ut till mina elever, säger läraren Ulrika Troedsson.
Linn Lundgren
May 8, 2024
Nyheter

Thea tar SM-guld i butikssälj

Thea Sjöholm brinner för service och kundmöten. Hennes stora engagemang resulterade i vinst i kategorin butikssälj på Yrkes-SM i Karlstad. Nu stundar studenten och nya utmaningar. 
Linn Lundgren
Apr 30, 2024
Nyheter

19-åringen som vill revolutionera byggbranschen: “Ett otroligt försprång”

Janna Naser, nyligen utsedd till Årets Anders Wall-stipendiat och Framtidens Kvinnliga företagare 2024, är entreprenören som vill revolutionerna byggbranschen. I ett exklusivt samtal med sin gamla gymnasieskola berättar hon om planerna, drivkraften och det unga entreprenörskapet. – Entreprenörskap i skolan ger ett otroligt försprång, säger hon.
August Gidlund
Mar 21, 2024
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: vinner 8 av 10 kategorier

I fredags vann Affärsgymnasiet 8 av 10 kategorier i UF-mässan för hela Örebro län. De vinnande företagen får nu en plats till SM. 
Redaktionen
Mar 18, 2024
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: Vinner årets företag – tar alla finalplatser

Finalen för Årets UF-företag i Örebro län har inte hållits ännu, men det står redan klart att Affärsgymnasiet är vinnaren. Skolan har nämligen tagit alla finalplatser i kategorin.
Redaktionen
Mar 13, 2024
Läraren berättar

Hyllade läraren firar 15 år på jobbet: ”Att undervisa finns i mitt DNA”

I dagarna har ekonomiläraren Andreas Liljesson firat 15 år på Affärsgymnasiet Örebro. Han har under åren lämnat ett starkt avtryck och betraktar själv skolan som sitt andra hem. Vi samtalar med Andreas om drivkraften som lärare, familjearvet som tog lång tid att acceptera samt vikten av relationsbyggande undervisning. 
August Gidlund
Mar 12, 2024
Nyheter

Bäst i skolsverige på ungt företagande: 4 framgångsfaktorer

Vad gör Affärsgymnasiet så framgångsrikt inom entreprenörskap? Förutom hårt arbete finns en del metoder och arbetssätt som skolan verkligen bemästrat. Nedan listar vi några av de viktigaste faktorerna.
Redaktionen
Mar 8, 2024
Nyheter

Internationella kvinnodagen: ”Viktigt med kunskap och förebilder”

Affärsgymnasiet Örebro uppmärksammar internationella kvinnodagen. De belyser frågan om jämställdhet mellan könen och visar upp framgångsrika elev-förebilder.
Redaktionen
Mar 8, 2024
Nyheter

Affärsgymnasiet bäst i Sverige på Ung Företagsamhet

Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra. Det är extra glädjande för elever på Affärsgymnasiet. En granskning av resultat från 2012 fram till nu pekar på att dessa skolor är bäst i Sverige då det kommer till Ung Företagsamhet. Med sammanlagt 10 SM-guld och över 200 utmärkelser sticker Affärsgymnasiet ut på flera plan. – Vi tänker entreprenörskap från första skoldagen, säger ekonomiläraren Göte Brunasso.
Redaktionen
Feb 9, 2024
Nyheter

SM-guld och storslam för Affärsgymnasiet – 3 av 6 pallplatser i årets första SM-tävlingar

Elever från Affärsgymnasiet dominerade under årets första SM-tävlingar i Ung Företagsamhet. Guld och hälften av pallplatserna kammades hem till skolan. – Vi är mäkta stolta över våra elever, säger verksamhetschef Catarina Altblom.
Redaktionen
Feb 2, 2024
Läraren berättar

Viktigt att visa eleverna vad de har för nytta av kunskapen

Maria Berndtsson, som prisats med det Pedagogiskt pris i Örebro, är lärare på Affärsgymnasiet i Örebro. Hon tycker att det är viktigt att visa eleverna vad de kommer ha för praktisk kunskap av det de lär sig i skolan.
Elin Olsson
Feb 7, 2024
Nyheter

7 hacks för fokus

För effektivt pluggande och höga studieresultat krävs ett slipat fokus. Men hur stärker du din koncentration? Vi listar 7 metoder för att avancera på gymnasiet.
August Gidlund
Dec 14, 2023
Nyheter

I toppfart mot drömmen – så får Erik rätt förutsättningar

Vid sidan av att lära sig om entreprenörskap, redovisning och mycket därtill siktar Erik Holm mot Formel 1. För all utveckling han fått på skolan – och möjligheten att följa sin passion – är han tacksam för Affärsgymnasiet.
Jesper Råtts
Dec 5, 2023
Läraren berättar

”Här finns stor lärarkompetens och ett brinnande engagemang”

Efter 15 år på skolan brinner “PJ” – Per-Johan Alnehill, lärare i retorik, svenska och kommunikation – fortfarande för att se eleverna ta kontrollen över sin talförmåga och stärka självkänslan. Dessutom driver han en populär talarakademi på skolan.
Elin Olsson
Dec 19, 2023
Nyheter

Våra lärare Cecilia och Maria nominerade till Pedagogiskt pris

Två pedagoger på Affärsgymnasiet Örebro är nominerade till Pedagogiskt pris. – Det är självklart roligt att få uppskattning! Att dessutom en elev har tagit sig tid att formulera och skicka in en nominering är en vinst i sig, säger Cecilia Brobäck, som liksom Maria Berndtsson är en av de nominerade.
Elin Olsson
Nov 20, 2023
Nyheter

Briljerade flera gånger – nu är Thea klar för Yrkes-SM

Elev, säljare, SM-deltagare och entreprenör. Kärt barn har många namn. Och alla dessa passar på Thea Sjöholm, sistaårselev på Affärsgymnasiet Örebro.
Jesper Råtts
Nov 1, 2023
Nyheter

Vi ökar vårt globala fokus och vässar lärupplevelsen

Vi strävar alltid efter det bästa sättet att lära ut. Därför finslipar vi nu vårt pedagogiska koncept ytterligare.
Redaktionen
Jul 5, 2023
Nyheter

Därför är det bra att vara en ung chef

Sverige är det land i Europa med lägst andel unga chefer, trots att viljan att bli chef är hög bland unga. Därför tog vi oss friheten att lista 5 fördelar med att vara just det: en ung chef.
Jesper Råtts
Jun 14, 2023
Nyheter

Så lyckas du på gymnasiet – 9 tips från vetenskapen

Att utveckla kunskap är fantastiskt givande men ibland svårt och jobbigt. Därför har vi sammanställt forskningsbaserade insikter och tips som kan hjälpa dig att prestera bättre på gymnasiet.
Redaktionen
Apr 4, 2023
Nyheter

Guldregn på UF-gala – vann 6 av 10 tävlingar

UF-galan i Örebro län blev en succé. I de totalt tio tävlingskategorierna vann unga företagare på Thoren Business School Örebro hela sex pris. Nästa stopp: SM.
Redaktionen
Apr 3, 2023
Nyheter

Nystart för viktiga projektet i Tanzania

Äntligen har det blivit dags igen för elever på Thoren Business School Örebro att bege sig ut på en lärorik och betydelsefull resa till Tanzania, Östafrika. Syftet är att utbilda och lära sig från andra skolor samt ge stöd åt särskilt utsatta familjer. – Det känns väldigt viktigt att få göra detta, säger eleverna.
Redaktionen
Mar 8, 2023
Nyheter

Quiz: Hur mycket kan du om business?

Vem grundade de framgångsrika företagen? Hur många bolag finns det egentligen i Sverige? Testa hur mycket du kan om business, företagande och näringsliv i vårt quiz!
Redaktionen
Feb 27, 2023
Nyheter

Så hittar du gömda affärsmöjligheter – 7 tips från entreprenörsforskare

Det är långt ifrån en slump att vissa framgångsrika entreprenörer aldrig verkar få slut på revolutionerande idéer. Men hur kan det vara så? Thoren Business School förklarar – och listar 7 forskningsbaserade tips för att skapa lönsamma möjligheter.
Redaktionen
Jan 16, 2023
Nyheter

Elvira och Nova ska ta företagsvärlden med storm

När Elvira Hallqvist och Nova Zmorzynski började på Thoren Business School tog de sina första steg mot att bli entreprenörer. Nu siktar de mot framgång som företagare – med optimala förutsättningar.
Redaktionen
Jan 5, 2023
Nyheter

Efter TBS: Amanda är delägare i marknadsföringsbyrå

Vad gör man sex år efter studenten från Thoren Business School? Om man heter Amanda Granlund är man projektledare och delägare i en marknadsföringsbyrå.
Redaktionen
Sep 12, 2022
Nyheter

Möt Janna – en av Sveriges bästa unga entreprenörer

Med förväntningar på att utveckla sitt nätverk styrde TBS-eleven Janna Naser Al-Azzawi kosan mot entreprenörskapsevenemanget Emax. Hem kom hon som en av Sveriges bästa unga entreprenörer samt med en resa till Kalifornien.
Redaktionen
Aug 25, 2022
Nyheter

TBS utsedd till en av Europas bästa entreprenöriella skolor

Framgångssagan på Thoren Business School Örebro fortsätter. Efter att ha korats till Sveriges bästa UF-skola 2021 utsågs skolan i år till en av hela Europas bästa entreprenöriella skolor.
Redaktionen
Aug 19, 2022
Nyheter

Rawan vann Apple Watch i entreprenörstävling

Rawan Saadi Farhan. Så heter vinnaren av Thoren Business Schools entreprenörstävling. Nu är hon lycklig ägare av en Apple Watch.
Redaktionen
Jun 13, 2022
Nyheter

TBS Örebro gjorde insats för ukrainska barn och ungdomar

Thoren Business School Örebro har under våren samarbetat med Stadsmissionen där elever i årskurs 2 skapat meningsfulla aktiviteter för ukrainska flyktingar i Örebro. - Det här är socialt entreprenörsskap på riktigt, säger läraren Cecilia Brobäck.
Redaktionen
Jun 8, 2022
Nyheter

Elvira fick jobb som mäklare på sin APL-plats

Kärlek för Thoren Business School vid första ögonkastet, tre utvecklande gymnasieår samt en APL-period som ledde till ytterligare praktik och senare även anställning. Det här är Elvira Janssons historia.
Redaktionen
Feb 28, 2022
Nyheter

TBS-elever fick åka på mässa och upptäcka kemins magi

I dagarna två fick tre elever på Thoren Business School Örebro en unik möjlighet: att åka på ett nationellt kemimöte i Stockholm där de fick lyssna på nobelpristagare, knyta kontakter med företag och universitet samt lära känna nya människor från hela Sverige.
Redaktionen
Feb 11, 2022
Nyheter

Ella gjorde sin APL i Spanien – “Det är bara att våga ta steget”

När det var dags att söka APL-plats för Ella Evandin och hennes klasskamrater på Thoren Business School var valet självklart för henne – hon skulle utomlands. – Jag tog mod till mig och gjorde det, och allt gick bra. Jag fick öva på min engelska och fick bättre självförtroende! Nu är det bara det jag vill: jobba och flytta utomlands, säger Ella.
Redaktionen
Feb 7, 2022
Nyheter

Succémäklaren: “TBS är en otroligt bra skola som lärde mig otroligt mycket”

Knappt två år efter att han tog studenten från Thoren Business School kunde Patrik Demir titulera sig fastighetsmäklare, och bara veckor därpå hade han sålt sin första lägenhet. Sedan dess har karriären bara rullat på. I skrivande stund är han en av Västerås mest rekommenderade mäklare och har sålt objekt för mer än 74 miljoner kronor, blott 21 år gammal.
Redaktionen
Jan 28, 2022
Nyheter

Gymnasievalet för att bli den riktiga ”Emily in Paris”

Vad krävs för att skapa en karriär som den berömda Netflix-karaktären? Ta del av våra tips inför gymnasievalet.
Redaktionen
Dec 27, 2021
Nyheter

Så cashar du in på gymnasiet

Studentbudgeten är inte att leka med. Studiebidraget är skralt och utgifterna känns höga. Men misströsta ej; det finns jobb att få även vid sidan av gymnasiestudierna. Vi har listat några arbeten med stora chanser till jobb.
Redaktionen
Nov 30, 2021
Nyheter

EM-guld till Thoren Business School-elever i Zalandos innovationscamp

Drömmen blev sann. Fem elever från Thoren Business School i Örebro vann EM-guld i tyska klädjätten Zalandos innovationstävling. – Vi räknade för en månad sen knappt med att bli mästare i Sverige, och nu är vi inte bara mästare på hemmaplan, utan även i hela Europa konstaterar Ida Kamisevic.
Redaktionen
May 27, 2021
Nyheter

TBS Örebro bäst i Sverige – utsågs till Årets bästa UF-skola

Thoren Business School i Örebro är bäst i Sverige. Skolan utsågs till Årets UF-skola när riksfinalen i Ung Företagsamhet avgjordes.
Redaktionen
May 12, 2021
Nyheter

Därför ska du bli entreprenör – 5 anledningar

Bidra till en bättre värld, skapa jobb och tjäna fett med cash. Läs Thoren Business Schools lista över de bästa anledningarna till att bli entreprenör.
Redaktionen
Apr 29, 2021
Nyheter

Framtidens 66 mest eftertraktade jobbroller att satsa på

Vilka är framtidens hetaste jobb? Spana in listan och se jobben värda att satsa på.
Redaktionen
Apr 18, 2021
Nyheter

Omvalet 2021: Sista chansen att ändra ditt gymnasieval

Blev gymnasievalet inte som du tänkt dig? Ingen fara – under gymnasieomvalet kan du ändra din rangordning och lägga till skolor. 
Redaktionen
Apr 16, 2021
Nyheter

Sverige behöver fler entreprenörer – gymnasievalet kan påverka

De senaste siffrorna visar att Sveriges entreprenörskap halkar efter, men rätt utbildning kan få fler att lyckas. Läs mer om hur du kan bli entreprenör genom att välja Thoren Business School!
Redaktionen
Apr 12, 2021
Nyheter

Thoren Business School Örebro får 36 (!) finalplatser i regionala UF-mässan

En skola som onekligen kommit lång inom Ung Företagsamhet är Thoren Business School Örebro: 36 av 64 finalplatser på den regionala mässan går i år till elever från skolan. 
Redaktionen
Mar 8, 2021
Reportage

Vill du bli mäklare efter gymnasiet? Rasmus tipsar om hur du lyckas

Funderar du på att bli mäklare? Då är du inte ensam – tack vare den heta bostadsmarknaden har det blivit mångas drömjobb. 
Redaktionen
Mar 1, 2021
Nyheter

TBS Malmö och Örebro erbjuder gratis mensskydd till eleverna

Gratis menskydd till alla elever på Thoren Business School i Malmö och Örebro. Det blir verklighet i höst genom en ny lösning från TBS Örebro-avknoppningen Period Pack AB. – Många av våra kvinnliga elever kommer att uppskatta det här mycket, samtidigt känns det kul att kunna stötta ett företag som växt fram ur en av ThorenGruppens skolor, säger rektorerna Matilda Ivansson och Fredrik Berg. 
Redaktionen
Sep 1, 2020
Nyheter

Vill du jobba, studera vidare eller starta eget företag efter gymnasiet?

En del tror att det endast finns en väg framåt efter gymnasiet. För någon betyder det att börja jobba direkt, och för andra att studera vidare på universitet. Men har du tänkt på att du kan starta eget företag istället? Eller jobba först, och studera sen? Det finns många möjligheter efter studenten!
Redaktionen
Feb 23, 2021
Nyheter

Mäklare, advokat, läkare, entreprenör – Så får du drömjobbet efter gymnasiet

Vet du redan nu vad du vill jobba med efter gymnasiet? Många väljer program och gymnasieskola utifrån vad de drömmer om att arbeta med i framtiden. Om du vet ungefär vad du vill göra i framtiden så finns det en del du kan tänka på när du väljer gymnasieutbildning. Här kommer fyra populära yrken och våra tips på vilket program som kan passa dig! 
Redaktionen
Feb 23, 2021
Elever berättar

Juridiklinjen och egen advokatbyrå – Alina siktar högt

Alina Javadania drömmer om att komma in på juridiklinjen och därefter starta en ­– eller flera – advokatbyråer. På Thoren Business School Solna gör hon sig redo för framtiden och kan lägga grunden för att nå sin stora dröm.
Redaktionen
Feb 22, 2021
Elever berättar

Expert på entreprenörskap: ”Jag fick drömjobbet direkt efter gymnasiet”

Det var affärskonceptet och skolans fokus på företagande som lockade Oscar Hammar till Thoren Business School. Nu, efter studenten, jobbar Oscar som projektledare på Ung Företagsamhet där han utbildar andra inom entreprenörskap. 
Redaktionen
Feb 22, 2021
Nyheter

Gymnasievalet 2021: Det här ska du tänka på för att välja rätt

Det börjar bli dags för dig som går i nian att bestämma vilket gymnasium och vilket program du vill gå på. Kanske känns det redan solklart vad du ska välja, eller så har du fortfarande många funderingar. Här kommer några tips och råd till dig som kan göra valet enklare. 
Redaktionen
Feb 1, 2021
Elever berättar

Case med SEB: Elever lärde sig om sparande och hållbarhet

Har du koll på ditt sparande? Vet du hur du kan spara på ett hållbart sätt i framtiden? Om du svarade nej på någon av frågorna så är du definitivt inte ensam. Det är anledningen till att banken SEB och Thoren Business School Solna valde att ha ett case tillsammans. Under caset fick eleverna lära sig allt om privatekonomi och hållbart sparande. 
Redaktionen
Feb 5, 2021
Nyheter

Tack till alla som deltagit i vår tävling – information om vinstutdelningen

Är du en av de som har varit med i vår tävling ”Är du nästa superentreprenör”? Stort tack till dig i sådana fall – vi har fått in fantastiskt många fina bidrag, vilket vi är otroligt glada över!
Redaktionen
Jan 27, 2021
Elever berättar

Ali och Ades idé stoppar cykeltjuvarna

Under 2019 anmäldes 69 900 cyklar som stulna i Sverige, och cykelstöld räknas vara ett av de vanligaste egendomsbrotten. Två personer som vill stoppa stöldvågen är Ali och Ade i Örebro. Tillsammans har de startat One4tech AB, ett företag som säljer säkra cykelställ.
Redaktionen
Sep 15, 2020
Nyheter

Efter rekordsiffrorna – succéstart för nya TBS Örebro

5 000 kvadratmeter kärlek. TBS Örebro har bytt till en mer affärsmässig kostym och flyttat in på Östra Nobelgatan. – Det känns fantastiskt att få möjlighet att erbjuda Örebros ungdomar en sån här skola, säger rektor Fredrik Berg.
Redaktionen
Sep 1, 2020
Elever berättar

Modeentreprenören Aya om känslorna kring studenten på Thoren Business School

På grund av Covid-19 kunde inte avgångseleverna fira sin student på samma sätt som vanligt, men tack vare skolans smarta lösning kunde firandet flyttas till en restaurang med säkerhetsåtgärder på plats. Här berättar Aya Hassnawi, som redan är en etablerad modeentreprenör, om sina tre år på Thoren Business School och hur det känns att nu ta studenten med hela livet framför sig. 
Redaktionen
May 20, 2020
TSP

SM-medaljören Hampus satsar på boxning och natur under gymnasiet

Hampus Broman läser naturprogrammet på Thoren Business School i Örebro. Samtidigt är han en av Sveriges mest talangfulla boxare och siktar mot OS. Tack vare Thoren Sports Academy har han på ett effektivt och smidigt sätt kunnat kombinera studierna med sin boxningssatsning!
Redaktionen
Apr 14, 2020
TSP

Smilla slår ett slag för att kombinera idrott med studier

Smilla Kjaergaard är en riktig tennistalang med en stor passion för sporten. Nu pluggar hon på Thoren Business School i Stockholm och tack vare Thoren Sports Academy kan hon fortsätta satsa både på tennis och studier!
Redaktionen
Apr 14, 2020
Reportage

Case of Emergency UF visar hur långt ett UF-företag kan nå

Nästan hälften av världens befolkning har det eller kommer att få det – men ändå är det fortfarande ett tabu att tala om menstruation i vissa länder. Det vill sex elever på Thoren Business School Västerås ändra på. Genom sitt UF-företag förser de tjejer och unga kvinnor i Bangladesh med sanitärprodukter. – Att förbise flickors behov kring menstruation bryter mot FN:s barn- och kvinnokonvention. Case of Emergency UF ville genom sin affärsidé sätta stopp för denna onda cirkel, säger UF-företagets VD Lejla Alukic.
Redaktionen
Apr 7, 2020
Nyheter

Thoren Business School publicerar hela digitala gymnasiemässan

Missade du livesändningen? Inga problem. Nu finns hela programmet ute på YouTube. Spana in intervjuer, livemusik och massa annan matnyttig information om skolans koncept.
Redaktionen
Apr 29, 2020
Elever berättar

UF-företaget 4 Change vill göra skillnad för utsatta människor

Vad händer med maten som slängs eller blir över på restaurangerna i Västerås? Tack vare tre drivna ungdomar serveras en del av maten till stadens hemlösa på stadsmissionen. UF-företaget 4Change på Thoren Business School Västerås gör skillnad för utsatta människor.
Redaktionen
Mar 10, 2020
Elever berättar

Maja fick jobb på Löwengrip Beauty AB genom praktiken

Under praktiken på Thoren Business School lyckades Maja Jansson in foten på skönhetsföretaget Löwengrip Beauty AB. I dag är hon företagets Project Assistant och arbetar bland annat med event, företagets sociala media och influencer marketing: ett riktigt drömjobb för den drivna 20-åringen.
Redaktionen
Aug 20, 2019
Reportage

Thoren Business School-elev utsedd till Årets Ungdom

Varje år delar Örebrogalan ut priser till de Örebrobor som har utmärkt sig inom näringsliv, kultur, idrott och andra samhällsområden. En av årets vinnare blev Mohamed Daud, Thoren Business School-eleven som genom sitt stora samhällsengagemang har skapat en bättre tillvaro för barn och unga i Örebro. Under galan fick han ta emot Årets Ungdomspris.
Redaktionen
Jun 12, 2019
Reportage

Häng med på en Business Trip – En resa med internationellt utbyte och nätverkande

Ett internationellt utbyte, nätverkande på toppnivå och en exklusiv inblick i EU-högkvarteret i Bryssel. Det blev verklighet för 28 elever från Thoren Business School Västerås under hösten.
Redaktionen
Apr 16, 2019