To top icon
Kombinera gymnasiet med hockeyutbildning

Hockeygymnasiet i Karlstad

Om inriktningen

Ishockeygymnasiet i Karlstad vänder sig till dig i åldersklass 2006 som vill kombinera gymnasiestudier med elitishockey. Denna information gäller med start höstterminen 2023/24.

Grums IK och hockeygymnasiet samarbetar med Thoren Business School Karlstad som är en skola i utvecklingsföretaget ThorenGruppen AB, ett norrländskt familjeägt företag med bland annat 38 gymnasieskolor från Skellefteå i norr till Malmö i söder och över 2100 medarbetare.

Grums IK har ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med ishockeygymnasiet; målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till spelare på elitnivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat.

Som ett led och tydligt syfte när samarbetet inleddes mellan skolan och Grums IK var att stärka och möjliggöra för fler hockeyungdomar från Karlstad att studera och ges möjlighet att utvecklas på ett hockeygymnasium. Den starka lokala prägeln och studiemotiverade elever kommer att vara högprioriterat i våra antagningskriterier inför hockeygymnasiet 2023/24.

För oss är det viktigt att eleven klarar av både skola och ishockey på ett bra sätt. Vårt mål är att eleven efter tre år på hockeygymnasiet både ska vara en duktig ishockeyspelare parallellt med att individen tar ansvar för och säkrar upp en stabil skolutbildning inför framtiden. Vi har också som krav att man fullföljer sin treåriga gymnasieutbildning. Du kan kombinera alla våra program med hockeygymnasiet.

Vi tror på en god helhetssituation där utbildning och ishockey går hand i hand. Därför har vi i Grums IK i samarbete med Thoren Business School ett upplägg där eleven får möjligheter att klara av både skola och ishockey.

Genom vårt helhetsperspektiv där skola och hockey integreras genom god dialog mellan lärare, elev och instruktör skapas goda förutsättningar för att lyckas både i skolan och i hockeyn. Thoren Business School ligger centralt i Karlstad, på Järnvägsgatan 4.

Hockeygymnasieträningen bedrivs tre dagar i veckan. Som elev på hockeygymnasiet ingår du i Grums IK:s J18/J20-lag. Den träning som bedrivs under hockeygymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling. Ishockeyn ska vara en språngbräda till så mycket mer än bara det idrottsliga. Utöver träningarna på hockeygymnasiet bedrivs kvällsträningar cirka tre gånger per vecka där både is- och fysträning utövas.

Under seriespelet tillkommer en till två matcher i veckan vilket innebär att elever på hockeygymnasiet bör ha en stark drivkraft för att klara av all den träning och krav som de förväntas leva upp till. Utöver träningen ska även skolan genomföras på ett positivt sätt vilket gör att alla våra elever förväntas kunna planera och strukturera sin vardag.

Så här funkar det

  • Ansökningen till Grums Hockey sker löpande till tränare johan.erkgards@grumshockey.se.
  • Observera att man även måste söka till skolan via sin lokala gymnasieantagning.
  • Ansökan till hockeygymnasiet sker senast 31 januari 2023.
  • Antagningen beräknas vara klar den 10 mars 2023. Därefter fortsätter det vanliga antagningsförfarandet till gymnasieskolan och du som sökt måste även komma in på sökt program via dina meritpoäng.

Fyll i formuläret och skicka in

Jag samtycker till att Thorengruppen behandlar mina personuppgifter (namn, telefonnummer, uppgift om elev alt. vårdnadshavare) för att fortlöpande kontakta mig avseende information om skolan. Du kan när du vill kontakta oss om du vill upphöra att få information från oss. Vi tar då också bort dina inlämnade personuppgifter. Mer information om vår personuppgiftsbehandlingen finner du på thorengruppen.se/dataskydd.
Tack, vi återkommer inkom kort!
Något blev galet. Testa igen eller maila oss på info@thorengruppen.se

Frågor? Kontakta oss!

Svar på frågor om utbildningen kan fås av ansvariga instruktörer:

  • Jan Setterberg, rektor, jan.setterberg@affarsgymnasiet.se
  • Johan Erkgärds, ansvarig hockeyinstruktör, 073-8347653, johan.erkgards@grumshockey.se
Nyheter från inriktningen

Senaste nytt

TBS Gävle startar padelinriktning

TBS Gävle startar padelinriktning

Thoren Business School i Gävle satsar på padel. I samarbete med nyöppnade Strömsbro Padel erbjuds skolans elever från och med nästa läsår att träna padel inom ramen för individuellt val. - Padel är en idrott som passar alla, säger rektor Joacim Swedén.
December
9
2021
Av 
Redaktionen
TSP
Thoren Business School tecknar avtal med en av hockeyvärldens giganter – CCM Hockey

Thoren Business School tecknar avtal med en av hockeyvärldens giganter – CCM Hockey

Thoren Business School har ishockeygymnasium i Karlstad, Sundsvall och Umeå. Nu inleder TBS ett samarbete och har skrivit ett treårsavtal med en av hockeyvärldens giganter, CCM Hockey.
April
23
2021
Av 
Redaktionen
TSP
Smilla slår ett slag för att kombinera idrott med studier

Smilla slår ett slag för att kombinera idrott med studier

Smilla Kjaergaard är en riktig tennistalang med en stor passion för sporten. Nu pluggar hon på Thoren Business School i Stockholm och tack vare Thoren Sports Academy kan hon fortsätta satsa både på tennis och studier!
April
14
2020
Av 
Redaktionen
TSP