Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
TSP

Thoren Sports Academy hjälper Ronja att dansa sig till en elitsatsning

Ronja Carlestav är en av Sveriges bästa discodansare. Hon kombinerar studierna på ekonomiprogrammet på Thoren Business School i Örebro med Thoren Sports Academy.

Vi passade på att ställa fyra snabba frågor till Ronja.

Hur länge har du dansat?

– Jag började dansa när jag var 4,5 år och sedan har jag bara fortsatt. Jag ha tävlat i discodans sedan jag var nio år gammal och det är lika roligt än i dag. Jag tränar ungefär fem dagar i veckan nu.

Vad har du för meriter?

– Mitt bästa minne är när jag vann SM i vuxenklass. Under mitt sista år som junior vann jag också nordiska juniormästerskapen, kom tvåa på JSM, tvåa på JVM och blev fyra på JEM.

Vad har du för målsättningar med dansen?

– Jag vill fortsätta att utvecklas och jag vill vinna VM innan jag slutar tävla. Jag har ju varit i VM-final som junior, nu vill jag gå till VM-final och vinna i vuxenklass.

Vad betyder Thoren Sports Academy för dig och din danssatsning?

– Mycket. Innan har jag behövt att ta ledigt mycket för att åka på dansläger och för att dansa utomlands. Med TSA så har jag chansen att anpassa studiegången efter dansen så om jag säger till att jag behöver vara ledig någon dag så anpassar vi studierna efter det. Det har funkat väldigt bra för mig och jag trivs bra med upplägget.

Läs mer om Thoren Sports Academy här.