Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Elever berättar

Så är det att gå på Thoren Sports Academy – eleverna berättar

Det är inte helt lätt att satsa på en idrott och samtidigt gå på ett högskoleförberedande program. Framförallt inte om du vill nå framgång i båda.

Då är det bra att Thoren Business School erbjuder Thoren Sports Academy – en idrottsförening som gör det möjligt.

Här berättar eleverna Kajsa och Olle om hur det är att vara med i Thoren Sports Academy!

Varför valde du Thoren Sports Academy?

Kajsa: Jag valde TSA då jag på fritiden har ett stort intresse för hästar och tävlar på elitnivå. Tack vare TSA kunde jag både gå ett ekonomiprogram som förbereder mig för framtiden och som samtidigt går att kombinera med mitt intresse.

Olle: Det var för mig ett relativt enkelt val då jag långt innan visste att jag ville kombinera studierna med fotbollen, men också eftersom att jag inte kände att jag hade några större behov av mer språkkunskaper eller någon extra meritpoäng.

Vilka fördelar finns det med Thoren Sports Academy?

Kajsa: Jag får fördjupa mig i min idrott och jobba med fördjupande frågor kring min idrott som man i vanliga fall inte tänker eller lägger stor energi på. Detta gör mig även mer utbildad i min idrott och jag får en djupare inblick på teorin kring den.

Olle: Det ger de mig möjligheter i framtiden då jag kan visa upp att jag läst idrott och hälsa 2 eller idrottspecialisering. Dessa kurser är krav för vissa utbildningar och kan vara stärkande ifall man vill ta en tränarroll eller liknande i framtiden.

Kan du rekommendera Thoren Sports Academy?

Kajsa: Jag rekommenderar definitivt TSA till de som vill kombinera sin idrott med en vanlig gymnasieutbildning. Jag har kunnat lägga fokus på sporten samtidigt som jag hinner med allt annat i skolan.

Olle: Jag skulle absolut rekommendera TSA till den som aktivt sportar parallellt med sina studier, då det ger en extra möjlighet att kombinera de två!

Vill du veta mer om vår idrottsförening? Skicka en intresseanmälan eller boka in en privat rundvisning – vi hjälper dig gärna!

December 28, 2022
av 
Redaktionen