Elev för en dag
Elev för en dag
Kontakta oss
Kontakta oss
Senaste nytt
Senaste nytt
To top icon
Gnistan till din stora affärsidé börjar hos oss

Att gå på Thoren Business School

Våra elever kan intyga att det är en unik känsla att gå på Thoren Business School. Vi har moderna, kontorsliknande lokaler, en varierad undervisning där du får gå från idé till handling och en pedagogik som präglas av kreativitet och nytänkande.

Tillsammans med några av landets mest drivna lärare och dina klasskamrater kommer du hos oss utvecklas som person och entreprenör. Här kan du läsa mer om hur det är att gå på Thoren Business School!

Vi tar lärandet till en ny nivå

Vi anpassar schemat

Varierad undervisning

Vi är kreativa och utmanar den traditionella synen på schema i skolan. Vi arbetar ofta med längre lektioner så att du hinner arbeta på många olika sätt för att lära dig saker. När du arbetar med ett case så kan en dag bestå av en enda lektion!

Vi anser också att det är bra att koncentrera sig på några kurser i taget och schemat kan därför se olika ut under olika delar av året. Schemaplaneringen styrs av kända case, ämnesövergripande businessprojekt och UF med mera.

Kombinera olika infallsvinklar

Ämnesövergripande arbete

Vi vill att du som elev ska lära dig för livet och praktiskt kunna använda dig av dina kunskaper. Ska du lösa ett problem behöver du sällan kunskaper från bara ett ämne – lösningen är oftast mer komplex än så.

Därför samarbetar lärarna över ämnesgränserna för att ge dig en undervisning som stämmer bättre överens med verkligheten och näringslivet. Även detta möjliggörs av att vi arbetar i projekt och att vi använder oss av blockschema.

Ett virtuellt klassrum och digitala arbetsredskap

Digitalisering

Självklart arbetar vi med och nära IT. Som elev får du låna en bärbar dator som du har som arbetsredskap alla tre åren. Det finns även övrig teknisk utrustning tillgänglig under studietiden.

På internet har vi ett eget ”virtuellt klassrum” som heter Progress där du finner lektionsmaterial och har möjlighet att lämna in uppgifter. Progress ersätter inga lektioner men det smidiga är att du har all information samlad: du slipper släpa på en massa papper och behöver aldrig vara orolig för att du glömt något. Progress underlättar din vardag.

Lärare som finns där för dig

Sveriges bästa lärare

På Thoren Business School strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. Vi är mycket ambitiösa när vi rekryterar och letar noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna. Vi har lärare som har författat böcker (till exempel om entreprenörskap), deltagit i forskningsprojekt och vunnit olika utmärkelser.

Vi har också utsett så kallade förstelärare, några av våra vassaste pedagoger, som har som uppgift att bland annat handleda, inspirera och utveckla sina kollegor. Som grupp är våra lärare utvecklingsbenägna och samarbetar med varandra, vilket ger dig som elev en mer flexibel och dynamisk undervisning.

Utveckla dina kompetenser och färdigheter

Mentorsprogrammet

Som elev har du möjlighet att söka till Mentorsprogrammet. Om du antas får du en egen personlig mentor från näringslivet som du träffar minst fyra gånger under läsåret.

Din mentor hjälper dig nå just dina mål, bland annat genom seminarier och enskilda möten.

En lärare konverserar med två elever i ett klassrum.

En kreativ och utvecklande miljö

Thoren Business Schools centralt placerade skolor är en plats för nätverkande och idéskapande utbyten.

På våra skolor hittar du öppna kontorslandskap, projektytor och lounger. Genom att ta vår miljö på allvar har vi i dag väldigt fina skolmiljöer som uppmuntrar till studiero, diskussioner och samarbeten.

”Det bästa med skolan är definitivt möjligheterna man fått att skapa nya nätverk och relationer genom exempelvis Ung Företagsamhet. Blockschemat är mer likt studiesättet på högskolan, vilket också är en anledning till att jag valde Thoren Business School.”

– Marc Anthony Diaz Alarcon
Communication Program

Utveckling och anpassning för dig som elev

När du påbörjar en kurs på Thoren Business School går du tillsammans med läraren igenom kursen. Varje kurs är uppdelad i moment och projekt med tydliga mål och kunskapskrav (betygskriterier) så att det ska vara lätt för dig att sätta upp dina egna mål utifrån din individuella utvecklingsplan.

Varje vecka har du under coachtiden möjlighet att fördjupa och förbättra dig enligt dina individuella behov och målsättningar. Du får då personlig coachning av dina lärare, som finns tillgängliga för dig. Det här är också en chans till stimulerande samarbete med övriga elever på skolan!

Vi vet att höga förväntningar får människor att växa. Vi förväntar oss därför mycket av våra elever, vilket gör att de ofta överträffar sina egna mål.

Elever som är vana att arbeta i projekt blir bättre förberedda för framtida arbete i näringslivet. Vår arbetsform är därför ofta projektbaserad. Hela skolan eller en klass samlas då i ett projekt under ett gemensamt tema, mestadels i nära samarbete med något företag.

"Jag har alltid varit intresserad av entreprenörskap och att starta eget företag. Då kändes Thoren Business School som det bästa alternativet. Det bästa med TBS är människorna, miljön och relationen mellan personalen och eleverna. Det är en bra skola helt enkelt!"

HAIDAR BEDEN
Business Program

"Jag tycker att det är fantastiskt roligt att jobba i en skola som ligger i bräschen. Det är verklighetsbaserat och jag har alltid brunnit för casemetodik och formativ bedömning som vi håller på med här. Man lär sig otroligt mycket mer och det är inte bara att lära in, utan man använder det också på riktigt."

GERTIE HAMMARBERG TERSMEDEN
Lärare på Thoren Business School

"Thoren förberedde mig genom att ha ett lite högre tempo på studierna, vilket jag kan dra nytta av på juristprogrammet då studierna där är rätt så krävande. Jag fick stöttning och stöd från många av mina lärare och de pushade mig till att göra mitt bästa, vilket också gav mig möjligheten att komma in på den utbildning och på det universitet som jag önskade."

ELSA WISLANDER
Student vid juristprogrammet på Uppsala universitet
Fler funderingar?

Mer från Thoren Business School

Vill du besöka oss?

Jag vill hälsa på!

Du som går i nian har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss – då kan du se om vi är skolan för dig och träffa våra elever. Klicka i formuläret så hörs vi! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Har du frågor?

Jag vill veta mer!

Vill du veta mer om hur det är att gå på Thoren Business School? Skicka in en intresseanmälan – vi svarar på alla dina frågor! 
Intresseanmälan
Tack för att du kontaktar oss! Vi hör av oss :-)
Oj! Något blev fel. Försök igen.
Gävle
Helsingborg
Jönköping
Karlstad
Linköping
Malmö
Solna
Stockholm
Sundsvall
Uppsala
Västerås
Växjö
Örebro
Läs i lugn och ro

Vårt magasin

Vi vill hjälpa dig att ta rätt beslut om gymnasievalet. Därför har vi gjort ett magasin där vi berättar mer om oss och om våra härliga elever!